דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת פרח שמרים ושוקולד
עוגת שמרים חגיגית במיוחד
  • 1 לשים את הקמח עם דבש, השמרים, הביצה, הסוכר, סוכר הוניל, החמאה והחלב, לבצק רך אך לא דביק. לקראת הסוף מוסיפים מלח וגרידת לימון, וממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומכניסים להתפחה במקרר כחצי שעה.
  • 3 מוציאים כדור בצק ומרדדים לעלה דק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים 2 כפות גדושות ממרח שוקולד. עושים כך עם עוד שני כדורי בצק ועורמים אחד על השני. את כדור הבצק הרביעי לאחר שרידדנו מניחים בלי ממרח.
  • 4 מכניסים למקפיא לפחות ל- 10 דקות (כך יהיה יותר נוח לפרוס וליצור את הצורה). מוציאים, מסמנים עיגול בקוטר 28 וחותכים מסביב בעזרת סכין או גלגלת פיצה. מסמנים במרכז עיגול קטן בעזרת כוס.
  • 5 פורסים ויוצרים 12 משולשים שווים סביב העיגול המרכזי. כל שני משולשים סמוכים מסובבים חצי סיבוב כלפי פנים ליצירת הצורה.
  • 6 מתפיחים כחצי שעה, מורחים בביצה טרופה עם כף מים ומעטרים בשומשום ופרג. אופים בחום של 170 מעלות כ- 20-25 דקות, עד הזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לצקת מעל העוגה לאחר אפייה סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל (מוסיף מאוד לברק ולטעם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 19.2% 10% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב