דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט אגסים וקרם שקדים
טארט אגסים כמו בפריז, צילום: מיכל רביבו
  • 1 מבשלים את האגסים: מניחים בסיר את האגסים, המים, הסוכר ותמצית הוניל (או מקל וניל), ומביאים לרתיחה.
  • 2 מכינים את הבסיס: מערבבים במערבל מזון חמאה וסוכר, מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח, ומערבבים כמה שניות במהירות בינונית. מוסיפים את יתרת הקמח במהירות איטית ואת אבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
  • 3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי של כ- 1/2 ס"מ. מרפדים את תחתית התבניות או התבנית ואת השוליים, חותכים את הבצק המיותר ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
  • 4 מכינים את קרם השקדים: מערבלים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים ביצה ומערבלים במשך כמה שניות. מוסיפים שקדים טחונים וקמח, ומערבלים במהירות איטית-בינונית עד שהם נבלעים בתערובת. מוסיפים תמצית וניל (או רום לבן), ומערבלים במשך כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5 מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
  • 6 מרכיבים את הטארט: יוצקים את קרם השקדים על הבסיס, מסננים היטב את האגסים ומעמידים אותם בתוך הקרם במרווחים זהים, עם הגבעול כלפי מעלה. מומלץ ליישר מעט את החלק התחתון של האגסים כדי שיעמדו יציבים בזמן האפייה. מכניסים למקרר למשך 30 דקות.
  • 7 מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים במשך 30-25 דקות עד שמזהיב. בודקים את דפנות הטארט: אם הזהיבו גם כן - הטארט מוכן.
  • 8 בוזקים אבקת סוכר ומגישים. אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כמות לשתי תבניות בגודל 30x7 ס"מ או לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

המילה הצרפתית טארט במשמעות של עוגה מוכרת כבר מהמאה ה- 13. טארט האגסים, מעדן כפרי מסורתי, נעשה מזוהה עם הקונדיטוריה הפריזאית באמצע המאה ה- 19. אופה שעבד בפטיסרי ברובע התשיעי קרא לעוגת האגסים בורדלו (Bourdaloue), על שם הרחוב שבו שכנה החנות, הקיימת עד היום בכתובת זו. שם זה היה לשמה השני של העוגה. מספר המנות הינו מספר מוערך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 21.3% 6.3% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב