מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 175 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (8 מכל מאפה))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מאפה שמזכיר מעט בורקס פיצה
- 1 לשים בקערה קמח, שמרים, ביצה, מלח, סוכר ומים.
- 2 לערבל ולהוסיף שמנת, חמאה ושמן, וללוש לבצק רק ונעים.
- 3 להתפיח כ- 50 דקות.
- 4 להוריד את האוויר מהבצק ולהתפיח שוב 20 דקות.
- 5 לחלק את הבצק ל- 4 כדורים (יוצאים סה"כ 2 מאפים).
- 6 לשטח כל כדור לעיגול.
- 7 את המילוי להניח באמצע: מתחילים עם רוטב העגבניות (לא צריך לבשל ואם רוצים אפשר גם רוטב קנוי), הגבינות ומעליהן זיתים ופלפלים קלויים למי שאוהב. בצדדים למרוח שמן עם מברשת.
- 8 לרדד עוד עיגול, להניח על העלה הממולא ולהדק היטב.
- 9 לסמן עיגול מהודק עם צלחת כדי שהמילוי לא יברח לצדדים.
- 10 לחתוך רצועות קצרות ולגלגל כל אחת מהן כמו לולאה.
- 11 להתפיח במשך 10 דקות, למרוח ביצה, לפזר שומשום במרכז ולקשט כיד הדמיון.
- 12 לאפות במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
- 13 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בפלפלים ירוקים ולא רק באדומים. במקום הפלפלים הקלויים ניתן לקלות חציל אחד או לטגן קוביות חצילים. הזיתים בתמונה הם לקישוט בנוסף לזיתים שבמילוי (לא חובה).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
30% |
16.5% |
52.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב