מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות (כ- 64 יחידות חינקלי))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
חינקלי גרוזיני במילוי גבינות
- 1 מכינים את המלית: מעבירים את עלי התרד למסננת, מסירים גבעולים, שוטפים ומשהים כרבע שעה. אחר כך מעבירים על נייר סופג או מגבת ומשהים עוד כרבע שעה. מחממים חמאה במחבת, מוסיפים את התרד (לאחר שקצצנו דק), מפזרים מעל מלח גס ומקפיצים כ- 2-3 דקות עד שמאבדים מנפחם ומתרככים. מצננים ומערבבים את התרד יחד עם הגבינות והביצה.
- 2 בקערה יוצרים גומה בקמח, מוסיפים מלח, ביצה, חלמון ומים בהדרגה, ולשים לבצק מעט נוקשה. מורידים את הבצק על משטח וממשיכים ללוש (כ- 8-10 דקות) ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, מכסים ומשהים למנוחה כשעה.
- 3 מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, קורצים עיגולים (את שאריות הבצק מאחדים לכדור לשימוש נוסף), ממלאים במלית שהכנו (כפית מלאה בערך) וסוגרים לחצי סהר (לצורת סגירה נוספת: אפשר להמשיך ולהדק את הקצוות של הסהר לצורת מניפה).
- 4 חלק מהכיסונים ניתן להקפיא אם רוצים. מרפדים מגש בניילון נצמד, מקמחים קלות, מניחים את החינקלי במרווחים קטנים, מכסים מעל ומכניסים למקפיא.
- 5 לבישול כ- 20 כיסונים יחד: ממלאים סיר בינוני במים עד כ- 2/3 גובה, מביאים לרתיחה ומוסיפים כפית גדושה מלח (או לפי הטעם). מוסיפים את הכיסונים ומבשלים כ- 10 דקות (ב- 2 הדקות הראשונות רצוי לערבב בעזרת כף עץ בכדי שלא ידבקו לדפנות הסיר).
- 6 בהצלחה ובתיאבון
טיפ למתכון
לצד החינקלי החלבי אפשר להכין ולהגיש רוטב אשל/יוגורט מתובל במעט מלח, שום ושמיר קצוצים דק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.2% |
13.2% |
25.8% |
60.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב