עוגת הגבינה המושלמת
הכנה מוקדמת:
1. את הדובדבנים לבשל כ- 5 דקות עם 1/2 כוס סוכר.
2. לסנן מנוזלים ולהשהות בצד לקירור.
מכינים תחילה את התחתית:
1. בקערה לשים שוקולד וחמאה להמסה במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.
2. להפריד את הביצים. את החלבונים להקציף עם כף סוכר לקצף יציב. את החלמונים והברנדי להוסיף לשוקולד המומס.
3. לאחד את שתי התערובת ולשטח על תבנית 24 קפיצית עגולה.
4. להכניס לאפייה של כרבע שעה בחום של 180 מעלות, להוציא ולקרר.
5. לסדר 3/4 מהדובדבנים הטריים על התחתית.
הכנת תערובת הגבינה:
1. להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
2. בקערה לערבב במטרפה ידנית את כל הגבינות והשמנת, להוסיף את החלמונים, תמצית הוניל והקורנפלור, לערבב ולהוסיף את 1/2 כוס הסוכר השנייה.
3. לערבב היטב לתערובת אחידה.
4. לאחד את שתי התערובות.
5. לשפוך על תחתית השוקולד ולהכניס לאפייה של 180 מעלות כ- 20 דקות.
6. להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות עוד כ- 40-50 דקות.
7. להשאיר את העוגה לאחר האפייה בתנור להתקררות. לאחר שהעוגה קרה להכניס לקירור במקרר.
8. להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ולקשט מלמעלה. במרכז לשים את הדובדבנים שנשארו ורוטב או קונפיטורה של דובדבנים.
9. להכניס לקירור של לפחות 24 שעות.
10. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את גבינת הפילדלפיה. בנוסף, לא כל הסוכר נספג בדובדבנים ולכן יש לקחת את ערך הסוכרים בעירבון מוגבל. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.