דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה עם דובדבנים, קצפת ותחתית שוקולד
עוגת גבינה עם דובדבנים, קצפת ותחתית שוקולד
עוגת גבינה עם דובדבנים, קצפת ותחתית שוקולד
עוגת הגבינה המושלמת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנה מוקדמת:
  • 1 את הדובדבנים לבשל כ- 5 דקות עם 1/2 כוס סוכר.
  • 2 לסנן מנוזלים ולהשהות בצד לקירור.
  • מכינים תחילה את התחתית:
  • 1 בקערה לשים שוקולד וחמאה להמסה במיקרו עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 להפריד את הביצים. את החלבונים להקציף עם כף סוכר לקצף יציב. את החלמונים והברנדי להוסיף לשוקולד המומס.
  • 3 לאחד את שתי התערובת ולשטח על תבנית 24 קפיצית עגולה.
  • 4 להכניס לאפייה של כרבע שעה בחום של 180 מעלות, להוציא ולקרר.
  • 5 לסדר 3/4 מהדובדבנים הטריים על התחתית.
  • הכנת תערובת הגבינה:
  • 1 להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב.
  • 2 בקערה לערבב במטרפה ידנית את כל הגבינות והשמנת, להוסיף את החלמונים, תמצית הוניל והקורנפלור, לערבב ולהוסיף את 1/2 כוס הסוכר השנייה.
  • 3 לערבב היטב לתערובת אחידה.
  • 4 לאחד את שתי התערובות.
  • 5 לשפוך על תחתית השוקולד ולהכניס לאפייה של 180 מעלות כ- 20 דקות.
  • 6 להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות עוד כ- 40-50 דקות.
  • 7 להשאיר את העוגה לאחר האפייה בתנור להתקררות. לאחר שהעוגה קרה להכניס לקירור במקרר.
  • 8 להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ולקשט מלמעלה. במרכז לשים את הדובדבנים שנשארו ורוטב או קונפיטורה של דובדבנים.
  • 9 להכניס לקירור של לפחות 24 שעות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 24 קפיצית עגולה.

הערך התזונתי לא כולל את גבינת הפילדלפיה. בנוסף, לא כל הסוכר נספג בדובדבנים ולכן יש לקחת את ערך הסוכרים בעירבון מוגבל. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)280204
חלבונים (גרם)7.32 5.34
פחמימות (גרם)2922
מתוכן סוכרים (גרם)21.8 15.92
שומנים (גרם)14.8 10.8
מתוכם שומן רווי (גרם)8.23 6.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)129.22 94.36
נתרן (מ"ג)111.4581.39
סיבים תזונתיים (גרם)0.67 0.49
מים (גרם)32.4523.69
ויטמין A (מק"ג)41.2730.14
ויטמין B (מ"ג)0.670.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.619.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.17
ויטמין C (מ"ג)1.090.8
ויטמין D (מק"ג)0.680.5
ויטמין E (מ"ג)0.280.2
ויטמין K (מק"ג)0.40.3
סידן (מ"ג)74.0454.07
ברזל (מ"ג)0.510.37
מגנזיום (מ"ג)4.823.52
זרחן (מ"ג)53.7939.28
אבץ (מ"ג)0.340.25
אשלגן (מ"ג)70.7351.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.940.69
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.880.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 28.3% 14% 56.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.