דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה מושלמת
עוגת גבינה אפויה מושלמת
הכי קלאסית - הכי טעימה

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
  • 2 בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים, הגבינה, הקמח, הסוכר (1/4 כוס), סוכר הוניל, אינסטנט הפודינג וגרידת הלימון יחד.
  • 3 מוסיפים בהדרגה את קצף הביצים לתערובת הגבינה (אפשר ב- 3 פעמים) בתנועות קיפול.
  • 4 מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ ברצועות נייר אפייה ליצירת דפנות גבוהות מהתבנית ומשמנים היטב. מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
  • 5 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים תחילה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כרבע שעה. מוציאים, מעבירים סכין בדפנות וממשיכים לאפות בחום של 160 מעלות עוד כשעה. מתקבלת עוגת גבינה אפויה נהדרת.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • טיפים:
  • 1 רצוי לסנן נוזלים מהגבינות לפני השימוש.
  • 2 אפשר לרסק 10 עוגיות פתיבר ולפזר בתחתית (סופג לחות).
  • 3 למראה לבן של דפנות העוגה אפשר לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר כסף.
  • 4 ניתן לאפות גם בתבנית חד פעמית בקוטר 24 ס"מ עם דפנות גבוהות משומנת בלי נייר אפייה.
  • 5 בתום האפייה רצוי להשאיר את העוגה עוד כשעה בתנור מבלי לפתוח את הדלת.
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר (לא חובה).

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את פידור אבקת הסוכר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)148161
חלבונים (גרם)7.95 8.62
פחמימות (גרם)1921
מתוכן סוכרים (גרם)10.01 10.86
שומנים (גרם)4.6 4.99
מתוכם שומן רווי (גרם)2.26 2.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)78.6 85.23
נתרן (מ"ג)209.93227.63
סיבים תזונתיים (גרם)0.02 0.02
מים (גרם)14.5215.75
ויטמין A (מק"ג)30.2332.78
ויטמין B (מ"ג)0.440.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.99.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.18
ויטמין C (מ"ג)0.220.23
ויטמין D (מק"ג)0.390.42
ויטמין E (מ"ג)0.20.22
ויטמין K (מק"ג)0.060.06
סידן (מ"ג)82.3589.29
ברזל (מ"ג)0.330.36
מגנזיום (מ"ג)2.292.48
זרחן (מ"ג)37.4240.58
אבץ (מ"ג)0.240.26
אשלגן (מ"ג)26.5328.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.690.75
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.640.7

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 14.6% 25.2% 60.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?