מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 215 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
תפוחי אדמה מוקרמים בגבינות
- 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך ופורסים אלכסונית לפלחים ארוכים בעובי של עד כ- 1 וחצי ס"מ. מעבירים לתבנית יציקה בגודל בינוני (עם ציפוי טפלון/קרמי), מפזרים מעל את המלח הגס ומערבבים.
- 2 בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום, הדבש והתבלינים יחד, יוצקים מעל תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
- 3 מוסיפים את המים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כשעה. תחילה אופים כחצי שעה מכוסה בנייר כסף, אח"כ מורידים את נייר הכסף ומערבבים את תפוחי האדמה קלות (כך שהשכבה התחתונה של תפוחי האדמה שנעטפה ברוטב שנוצר תהיה כלפי מעלה).
- 4 מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה עד להזהבה. מוציאים, מפזרים מעל את הגבינות (קודם פרמזן מגורד ולאחר מכן גבינה צהובה מגורדת) ומחזירים שוב לתנור להקרמה (כ- 5 דקות לפחות, עד שהגבינות נמסות ומזהיבות מעט). מתקבל תפוחי אדמה מוקרמים שאתם חייבים לאמץ!
- 5 בתיאבון
טיפ למתכון
כשמגישים אפשר לעטר במעט עירית קצוצה.
הערך התזונתי לא כולל את העירית הקצוצה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5% |
15.1% |
13.9% |
66% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב