דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 221 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים בגבינות
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורך ופורסים אלכסונית לפלחים ארוכים בעובי של עד כ- 1 וחצי ס"מ.
  • 2 מעבירים לתבנית יציקה בגודל בינוני (עם ציפוי טפלון/קרמי), מפזרים מעל מלח גס ומערבבים.
  • 3 בקערה קטנה מערבבים שמן זית, שום, דבש ותבלינים יחד, יוצקים מעל תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  • 4 מוסיפים מים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כשעה. תחילה אופים כחצי שעה מכוסה בנייר כסף, אח"כ מורידים את נייר הכסף ומערבבים את תפוחי האדמה קלות (כך שהשכבה התחתונה של תפוחי האדמה שנעטפה ברוטב שנוצר תהיה כלפי מעלה).
  • 5 מחזירים לתנור ואופים עוד כחצי שעה עד הזהבה. מוציאים, מפזרים מעל את הגבינות (קודם פרמזן ואח"כ גבינה צהובה) ומחזירים שוב לתנור להקרמה (כ- 5 דקות לפחות, עד שהגבינות נמסות ומזהיבות מעט).
  • 6 מעדן - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כשמגישים אפשר לעטר במעט עירית קצוצה.

הערך התזונתי לא כולל את העירית הקצוצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 16.2% 16.3% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב