דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 505 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוקפץ עוף וירקות
ארוחת צהריים מוקפצת טעימה ביותר, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 צורבים את חזה העוף בווק עם שמן הזית. לאחר קבלת צבע זהבהב בשני הצדדים מוציאים לצלחת.
  • 2 חותכים את כל הירקות לרצועות אלכסוניות באותו העובי.
  • 3 באותה המחבת מטגנים בשמן הזית את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הגזר והכרובית ומערבבים כ- 3-4 דקות.
  • 4 מוסיפים את הקישואים והפלפלים, וממשיכים לערבב. לאחר כ- 3 דקות מוסיפים את רוטב הצ`ילי המתוק, רוטב הסויה ושמן השומשום, ומערבבים כל העת.
  • 5 מחזירים את נתחי העוף וממשיכים בערבוב. בודקים שהגזר התרכך ובמידה וכן מכבים את האש מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שינויים ותוספות: ניתן להוסיף/לגרוע ירקות בהתאם להעדפה אישית כמו כוסברה, בצל ירוק, נבטים ובוטנים קצוצים.

ניתן להוסיף פחית חלב קוקוס במקום התיבול שצוין, וזאת לאחר הוספת כל הירקות ובישולם יחד כ- 3 דקות: מוסיפים את חלב הקוקוס וכף רוטב סויה, ומביאים לרתיחה. עם הרתיחה מחזירים את נתחי העוף ומחלישים את האש. בודקים שהגזר התרכך ובמידה וכן מכבים את האש. מוסיפים את הכרוב מערבבים ומגישים. מרכיבי התיבול במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 14.9% 50.6% 27.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב