דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 338 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
תפוחי אדמה עם שמנת ופטריות
מעדן לארוחת הערב וגם לשבועות
  • 1 ראשית, יש לרכך את תפוחי האדמה החתוכים לקוביות (עדיף בעלי קליפה אדומה - זן דזירה למשל). אפשר לעשות זאת על ידי בישול במים אך עדיף בתנור או במיקרוגל, כדי לא להוסיף להם נוזלים. פשוט עוטפים בנייר כסף ואופים כ- 20 דקות בתנור על 250 מעלות, או מכניסים למיקרוגל בעוצמה מקסימלית ל- 5-7 דקות.
  • 2 ממסים את החמאה בשמן ומטגנים בהם את הבצל והפטריות הפרוסות עם האורגנו והתימין, עד להזהבה של הבצל. מוסיפים יין לבן ומצמצמים. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט. מבשלים עד לרתיחה עדינה ומסירים מהאש.
  • 3 מרפדים בתבנית כרבע מתערובת הפטריות, מפזרים את קוביות תפוחי האדמה ומעל את יתר התערובת.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך כ- 15 דקות, עד להזהבה קלה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כ- 5 דקות לפני גמר האפייה, מומלץ לפזר מעל גבינה מגורדת (פרמזן, פקורינו, גאודה, צהובה) ופפריקה מתוקה/חריפה, ולהחזיר לתנור להקרמה. מומלץ לשטוף היטב את התימין - לפעמים יש על הגבעולים קצת חול.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 16.8% 9% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב