דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שכבות בצק פריך עם ריבת משמשים
עוגת שכבות מבצק פריך
  • 1 הכנת הבצק: בקערה להניח את החמאה והסוכר, לערבב לתערובת אחידה, להוסיף את החלמונים ושאר החומרים (חוץ מכף הקמח), ולאחד לבצק.
  • 2 לשטח 2/3 מהבצק על תבנית מלבנית חד פעמית או רגילה. ל- 1/3 הנותר להוסיף כף קמח, לאחד לבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה לפחות.
  • 3 את הבצק השטוח להכניס למקרר לשעה.
  • 4 להקציף את החלבונים עם הסוכר. לקראת הסוף להוסיף את אינסטנט הפודינג ולהקציף עוד כדקה לקצף יציב.
  • 5 להוציא את הבצק מהמקרר, למרוח את שכבת הריבה ולפזר מעליה את האגוזים. את תערובת החלבונים לשטח בעדינות מעל הריבה והאגוזים.
  • 6 להוציא את 1/3 הבצק הנותר מהמקפיא, לגרד בפומפיה את הבצק מעל הקצף ומעל הבצק לגרד את השוקולד המריר.
  • 7 להכניס לאפייה של 180 מעלות במשך כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית חד פעמית או רגילה.

ניתן להכין את ריבת המשמשים בהכנה ביתית: להניח 1/2 קילו משמש מגולען ו- 300 גרם סוכר בסיר, להביא לרתיחה ולהעביר לאש קטנה במשך כ- 40 דקות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 25.7% 8.9% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב