דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שכבות בצק פריך עם ריבת משמשים
עוגת שכבות בצק פריך עם ריבת משמשים
עוגת שכבות בצק פריך עם ריבת משמשים
עוגת שכבות מבצק פריך

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הבצק: בקערה להניח את החמאה והסוכר, לערבב לתערובת אחידה, להוסיף את החלמונים ושאר החומרים (חוץ מכף הקמח), ולאחד לבצק.
  • 2 לשטח 2/3 מהבצק על תבנית מלבנית חד פעמית או רגילה. ל- 1/3 הנותר להוסיף כף קמח, לאחד לבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה לפחות.
  • 3 את הבצק השטוח להכניס למקרר לשעה.
  • 4 להקציף את החלבונים עם הסוכר. לקראת הסוף להוסיף את אינסטנט הפודינג ולהקציף עוד כדקה לקצף יציב.
  • 5 להוציא את הבצק מהמקרר, למרוח את שכבת הריבה ולפזר מעליה את האגוזים. את תערובת החלבונים לשטח בעדינות מעל הריבה והאגוזים.
  • 6 להוציא את 1/3 הבצק הנותר מהמקפיא, לגרד בפומפיה את הבצק מעל הקצף ומעל הבצק לגרד את השוקולד המריר.
  • 7 להכניס לאפייה של 180 מעלות במשך כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית חד פעמית או רגילה.

ניתן להכין את ריבת המשמשים בהכנה ביתית: להניח 1/2 קילו משמש מגולען ו- 300 גרם סוכר בסיר, להביא לרתיחה ולהעביר לאש קטנה במשך כ- 40 דקות.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)246371
חלבונים (גרם)4.13 6.23
פחמימות (גרם)3046
מתוכן סוכרים (גרם)7.51 11.32
שומנים (גרם)12 18.08
מתוכם שומן רווי (גרם)6.09 9.17
כולסטרול (מ"ג)74.51 112.3
נתרן (מ"ג)183.16276.05
סיבים תזונתיים (גרם)0.23 0.35
מים (גרם)9.6414.53
ויטמין A (מק"ג)17.1525.84
ויטמין B (מ"ג)0.250.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.9110.41
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.14
ויטמין C (מ"ג)0.10.15
ויטמין D (מק"ג)0.250.37
ויטמין E (מ"ג)0.120.18
ויטמין K (מק"ג)0.030.05
סידן (מ"ג)28.6343.15
ברזל (מ"ג)0.130.2
מגנזיום (מ"ג)1.141.72
זרחן (מ"ג)18.828.33
אבץ (מ"ג)0.110.16
אשלגן (מ"ג)18.6228.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.73

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 25.7% 8.9% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.