דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 343 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

  • הקציצות
  • חזה עוף - 500 גרם
    טחון
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    טחונה
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    טחון
  • שום - 3 שיניים
    טחונות
  • ביצה - Large
    טרופה
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • רוטב העגבניות
  • עגבנייה - 6 יחידות גדולות - סה"כ (1.38 ק"ג)
    טריות ובשלות
  • פלפל אדום - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (555 גרם)
    קלויים וטחונים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף ברוטב אדום ביתי
קציצות עוף נהדרות לארוחת צהריים מבושלת
  • 1 לטחון את חזה העוף יחד עם הפטרוזיליה, הבצל והשום, ולהניח בקערה.
  • 2 להוסיף לתערובת את הביצה, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור.
  • 3 ללוש היטב ולהניח בצד לספיגת טעמים.
  • 4 לקלות את הפלפלים האדומים על הגז. לאחר הקלייה לשים אותם בתוך שקית ניילון כדי ש"יזיעו" ושיהיה קל לקלף אותם. לאחר קירור של כרבע שעה לקלף אותם מתחת לברז ולגלען.
  • 5 להרתיח מים בסיר, לסמן "איקס" על כל עגבניה ולחלוט אותן במים הרותחים למשך כדקה-שתיים.
  • 6 לקלף בקלות את העגבניות החלוטות ולטחון אותם ביחד עם הפלפלים הקלויים.
  • 7 להניח את העגבניות והפלפלים הטחונים בסיר עם כוס מים, לתבל במלח, פלפל שחור וסוכר, ולהביא לרתיחה.
  • 8 ליצור קציצות עגולות בגודל הרצוי מתערובת חזה העוף ולהניח בסיר.
  • 9 לבשל כחצי שעה על אש בינונית ולהגיש לצד מנת אורז.
  • 10 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 7.1% 49.1% 38.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב