דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 511 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עלי מנגולד ממולאים
מנגולד ממולאים ברוטב עגבניות, צילום: לירון איצקוביץ
  • הכנת המילוי:
  • 1 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד להפיכת הגוון לאפור.
  • 2 מוציאים ומצננים. כאשר קר מוסיפים את האורז המוכן, מתבלים ומערבבים לאחידות.
  • הכנת הממולאים:
  • 1 שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים את החלק הירוק והעלי מהחלק הלבן הקשה. לא לזרוק אותו אלא לקצוץ ולשים בצד.
  • 2 ממלאים סיר במעט מים, מביאים לרתיחה וחולטים קלות את העלים כ- 5 עד 10 שניות, אחד אחד. מוציאים ומצננים.
  • 3 מחממים שמן בסיר שטוח ומכניסים את החלק הלבן של עלי המנגולד הקצוץ. מבשלים כ- 10 דקות ולאחריהם מוסיפים את הבצל עד להפיכתו לשקוף.
  • 4 מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל, מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה, מכסים, מחלישים את האש ומבשלים כ- 10 דקות או עד לריכוך.
  • 5 מחכים מעט שהתבשיל יתקרר, מתבלים וטוחנים עם מוט בלנדר. טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך.
  • 6 פורסים עלה מנגולד חלוט על צלחת ובקודקודו מניחים כף מהמילוי שהכנו מראש. מתחילים לגלגל כאשר מקפידים להכניס את הפינות לתוך הגלגול כך שנוצרת כרית קטנה. אין חובה להשתמש בכל העלה, רק להקפיד שהמילוי לא בורח מהצדדים.
  • 7 לאחר גמר מילוי כל העלים מכניסים לסיר הרוטב ומביאים לרתיחה עדינה מאוד. להקפיד שעלי המנגולד לא נפתחים. מבשלים כך כ- 20 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי הגרוס. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 10.9% 38.1% 44.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב