דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש גבינות ובטטה קל להכנה
שילוב מצוין של גבינות ובטטה
  • 1 להכניס את קוביות הבטטה לתנור, לשמן מעט בשמן ולהוסיף מעט מלח. לאפות (אפייה בטורבו מומלצת) במשך כ- 30 דקות בחום של 200 מעלות, ולהניח להתקרר.
  • 2 את הבצק המוכן לפרוס ולהניח על גבי תבנית הפאי, ולסדר בעזרת האצבעות - כדאי להשאיר שארית בצד (כמו בתמונה). כדאי לדעת: את הבצק יש להניח לילה לפני 8 שעות במקרר ושעה לפני השימוש בטמפרטורת החדר.
  • 3 להניח את הבטטות שהתקררו על גבי הבצק.
  • 4 להוסיף את הגבינות המגורדות גס.
  • 5 בקערה לערבב את השמנת עם הביצים ולערבב היטב. להוסיף על גבי הגבינות בצורה שווה.
  • 6 לפזר מעט פלפל שחור ואגוז מוסקט (לפי טעמו האישי של כל אחד).
  • 7 לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
המתכון הינו בסיסי וניתן למילוי עם כל ירק שרק רוצים. הרעיון הוא שהירק צריך להיות מבושל או אפוי בתנור.

ציוד נדרש: תבנית פאי 24 או 26.

את הבצק אפשר להכין לבד לפי מתכון לבצק פריך מלוח. הבצק המוכן הוא מבחינתי הכי מומלץ - הטעם מצוין וההצלחה במאפה כזה או אחר היא 99%.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 36.6% 16.8% 44.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב