דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 140 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט שמנת תפוזים
טארט ביתי טעים לאירוח
  • הכנת הקלתית:
  • 1 במעבד מזון מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים אחת אחת, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  • 2 מחלקים את הבצק לשני כדורים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים (בשלב זה ניתן להכניס למקפיא ולהשתמש בו בכל זמן שתרצו - עד חודשיים במקפיא). שימו לב שיוצאת כמות בצק גדולה - אז חצי אחד ניתן לשמור לטארט אחר.
  • הכנת הקרם:
  • 1 במיקסר מקציפים יחד את כל המרכיבים עד קבלת קרם אחיד וחלק.
  • 2 שומרים במקרר עד הרכבה.
  • הרכבת הטארט:
  • 1 לאחר קירור הבצק מרדדים אותו לעובי של ס"מ ומרפדים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מחוררים את הקלתית ומכניסים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 2 אופים את את הקלתית במשך 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
  • 3 מוציאים ומצננים היטב את הקלתית.
  • 4 ממלאים את הקלתית בקרם גבינת השמנת והתפוזים. אפשר בעזרת כף בצורה חופשית ואפשר לזלף. מקררים כשעה לפני ההגשה.
  • 5 מקשטים ומגישים. שומרים במקרר עד יומיים בכלי אטום.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשט בקליפות תפוזים מסוכרות.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונתי כולל את כל כמות הבצק - שימו לב שעושים שימוש רק בחצי מהכמות בטארט זה. זמן ההכנה כולל את זמני הקירור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 34.5% 8.6% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב