קציצות תפוחי אדמה במילוי טונה
הכנת הפסטלים:
1. לקלוף ולחתוך לפרוסות את תפוחי האדמה. להכניס לסיר ביחד עם הכורכום והמים עד לכיסוי תפוחי האדמה.
2. לבשל עד שתפוחי האדמה יתרככו. לסנן היטב ולקרר.
3. למעוך את תפוחי האדמה כמו לפירה, להוסיף את הכוסברה, לתבל במלח, להוסיף את הביצה ולערבב.
הכנת המילוי:
1. לסנן את הטונה מהשמן ולהניח בקערה.
2. לגרר את הבצל ולהוסיף לטונה.
3. להוסיף את הכוסברה והתבלינים ולערבב.
הרכבת המנה:
1. ליצור מתערובת תפוחי האדמה כדורים בגודל פינג פונג.
2. לשטח כל כדור על היד, לשים מעט מהמילוי, לסגור ולגלגל כמו קובה/קציצה ולמעוך לקבלת קציצה שטוחה.
3. בצלחת שטוחה להניח את פירורי הלחם.
4. בצלחת עמוקה לטרוף את הביצים.
5. לחמם את השמן במחבת.
6. לקחת כל פסטל ולהניח בצלחת פירורי הלחם, לכסות מכל הצדדים ולהעביר לביצה.
7. לטגן את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים.
8. בתיאבון
מתכון מיוחד ושונה להגשת דגים לשבת.