דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 117 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות מתוקות לשבת
אין שבת בלי לחמניות מתוקות על השולחן
  • 1 ללוש ידנית בצק מכל המצרכים במשך כ- 5 דקות (חוץ מהביצה למריחה והשומשום לפיזור).
  • 2 להתפיח כשעה או עד שהבצק יכפיל את עצמו.
  • 3 שוב ללוש את הבצק כ- 3 דקות ושוב להתפיח כחצי שעה. הבצק צריך להיות רך.
  • 4 לחלק את הבצק לכ- 20 כדורים, לגלגל כל כדור לגליל של כ- 20 ס"מ ולעצב לחמניות - להחזיק קצה אחד ולסובב את גליל הבצק בצורת חילזון. את הקצה השני לקפל מתחת כלפי מעלה עד שיבלוט החוצה, ולהמשיך רגיל.
  • 5 למרוח את הלחמניות בביצה טרופה ולפזר שומשום מעל.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהלחמניות משחימות.
  • 7 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 17% 11.5% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב