מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מעדן פטריות בשמנת כמנת פתיחה מושלמת
- 1 חותכים את הפטריות לקוביות (לא קטנות מדי!).
- 2 בתבנית קטנה וחסינת אש (או תבנית אלומיניום חד פעמית) מערבבים את הפטריות עם שמן הזית, ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- 3 קולים בתנור כ- 10-15 דקות בחום של 140 מעלות.
- 4 ממסים במחבת רחבה או בסיר קטן את החמאה. מוסיפים את הפטריות והתימין, ומקפיצים למשך 2-3 דקות על אש בינונית.
- 5 מנמיכים מעט את האש, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים. אחרי שהיין הלבן כמעט נעלם, מוסיפים את השמנת לבישול (או שמנת מתוקה - ראו מידע נוסף) ומערבבים היטב.
- 6 מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומשאירים במצב של רתיחה כ- 30 שניות, תוך ערבוב תמידי.
- 7 מתקנים תיבול במלח ופלפל, לפי הטעם.
- 8 מגישים חם ובתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית קטנה וחסינת אש או תבנית אלומיניום חד פעמית.
אפשר להחליף את השמנת לבישול בשמנת מתוקה 32%, עם שיפור קל בטעם על חשבון הקלוריות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.3% |
53% |
12% |
24.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב