דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטריות בשמנת, פטרוזיליה ויין לבן
פטריות בשמנת, פטרוזיליה ויין לבן
מעדן פטריות בשמנת כמנת פתיחה מושלמת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הפטריות לקוביות (לא קטנות מדי!).
  • 2 בתבנית קטנה וחסינת אש (או תבנית אלומיניום חד פעמית) מערבבים את הפטריות עם שמן הזית, ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • 3 קולים בתנור כ- 10-15 דקות בחום של 140 מעלות.
  • 4 ממסים במחבת רחבה או בסיר קטן את החמאה. מוסיפים את הפטריות והתימין, ומקפיצים למשך 2-3 דקות על אש בינונית.
  • 5 מנמיכים מעט את האש, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים. אחרי שהיין הלבן כמעט נעלם, מוסיפים את השמנת לבישול (או שמנת מתוקה - ראו מידע נוסף) ומערבבים היטב.
  • 6 מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומשאירים במצב של רתיחה כ- 30 שניות, תוך ערבוב תמידי.
  • 7 מתקנים תיבול במלח ופלפל, לפי הטעם.
  • 8 מגישים חם ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קטנה וחסינת אש או תבנית אלומיניום חד פעמית.

אפשר להחליף את השמנת לבישול בשמנת מתוקה 32%, עם שיפור קל בטעם על חשבון הקלוריות.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)191 קלוריות115 קלוריות
חלבונים3.5 גרם2.1 גרם
פחמימות7 גרם4 גרם
מתוכן סוכרים1.7 גרם1 גרם
שומנים15.5 גרם9.3 גרם
מתוכם שומן רווי8.2 גרם4.9 גרם
כולסטרול39.6 מ"ג23.7 מ"ג
נתרן648.2 מ"ג388.6 מ"ג
סיבים תזונתיים3 גרם1.8 גרם
מים79.1 גרם47.4 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A12 מק"ג7.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)6 מ"ג3.6 מ"ג
ויטמין B164 מק"ג38.4 מק"ג
ויטמין B2257.8 מק"ג154.5 מק"ג
ויטמין B33.8 מ"ג2.3 מ"ג
ויטמין B51.8 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין B684.8 מק"ג50.9 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B919.2 מק"ג11.5 מק"ג
ויטמין C7.7 מ"ג4.6 מ"ג
ויטמין D0.4 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין E28.6 מק"ג17.1 מק"ג
ויטמין K41.3 מק"ג24.8 מק"ג
סידן62.2 מ"ג37.3 מ"ג
ברזל1.8 מ"ג1.1 מ"ג
מגנזיום12.7 מ"ג7.6 מ"ג
זרחן75.5 מ"ג45.3 מ"ג
אבץ772.8 מק"ג463.3 מק"ג
אשלגן319.2 מ"ג191.4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות169 מ"ג101.3 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 34 מ"ג2.4 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6164.9 מ"ג98.9 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות15.8 מ"ג9.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 915.6 מ"ג9.3 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 53% 12% 24.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?