דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטריות בשמנת, פטרוזיליה ויין לבן
פטריות בשמנת, פטרוזיליה ויין לבן
מעדן פטריות בשמנת כמנת פתיחה מושלמת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הפטריות לקוביות (לא קטנות מדי!).
  • 2 בתבנית קטנה וחסינת אש (או תבנית אלומיניום חד פעמית) מערבבים את הפטריות עם שמן הזית, ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • 3 קולים בתנור כ- 10-15 דקות בחום של 140 מעלות.
  • 4 ממסים במחבת רחבה או בסיר קטן את החמאה. מוסיפים את הפטריות והתימין, ומקפיצים למשך 2-3 דקות על אש בינונית.
  • 5 מנמיכים מעט את האש, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים. אחרי שהיין הלבן כמעט נעלם, מוסיפים את השמנת לבישול (או שמנת מתוקה - ראו מידע נוסף) ומערבבים היטב.
  • 6 מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומשאירים במצב של רתיחה כ- 30 שניות, תוך ערבוב תמידי.
  • 7 מתקנים תיבול במלח ופלפל, לפי הטעם.
  • 8 מגישים חם ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קטנה וחסינת אש או תבנית אלומיניום חד פעמית.

אפשר להחליף את השמנת לבישול בשמנת מתוקה 32%, עם שיפור קל בטעם על חשבון הקלוריות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)191115
חלבונים (גרם)3.5 2.1
פחמימות (גרם)74
מתוכן סוכרים (גרם)1.66 1
שומנים (גרם)15.47 9.28
מתוכם שומן רווי (גרם)8.23 4.93
כולסטרול (מ"ג)39.6 23.74
נתרן (מ"ג)648.15388.58
סיבים תזונתיים (גרם)3.02 1.81
מים (גרם)79.1347.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.987.18
ויטמין B (מ"ג)6.053.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.15
ויטמין B3 (מ"ג)3.792.27
ויטמין B5 (מ"ג)1.831.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.2111.52
ויטמין C (מ"ג)7.694.61
ויטמין D (מק"ג)0.440.26
ויטמין E (מ"ג)0.030.02
ויטמין K (מק"ג)41.3324.78
סידן (מ"ג)62.1837.28
ברזל (מ"ג)1.781.07
מגנזיום (מ"ג)12.697.61
זרחן (מ"ג)75.5145.27
אבץ (מ"ג)0.770.46
אשלגן (מ"ג)319.19191.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 53% 12% 24.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.44 (2.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.