דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 413 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פילאף אורז עם בשר ועלי גפן
סוג של פילאף מהמטבח הארמני
  • 1 לשטוף את עלי הגפן בהרבה מים. להניח בקערה עם מים רותחים לכמה דקות, אחר כך לשטוף עם מים קרים, לסחוט מהמים ולקצוץ.
  • 2 לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את עלי הגפן, לערבב, להוסיף את הבשר הטחון ולטגן יחד כמה דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 3 להוסיף את האורז, לערבב ולטגן יחד כ- 2 דקות נוספות. להוסיף מים רותחים ולתבל לפי הטעם.
  • 4 ברגע שהמים רותחים לכסות את הסיר, להנמיך לאש בינונית ולבשל כ- 7-8 דקות בלי לערבב.
  • 5 לכסות את מכסה הסיר עם מגבת, להוריד את האש למינימום ולבשל כ- 20 דקות נוספות. לסגור את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הגפן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 10.6% 29.7% 57%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב