דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילאף אורז עם בשר ועלי גפן
פילאף אורז עם בשר ועלי גפן
סוג של פילאף מהמטבח הארמני

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 413 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את עלי הגפן בהרבה מים. להניח בקערה עם מים רותחים לכמה דקות, אחר כך לשטוף עם מים קרים, לסחוט מהמים ולקצוץ.
  • 2 לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את עלי הגפן, לערבב, להוסיף את הבשר הטחון ולטגן יחד כמה דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • 3 להוסיף את האורז, לערבב ולטגן יחד כ- 2 דקות נוספות. להוסיף מים רותחים ולתבל לפי הטעם.
  • 4 ברגע שהמים רותחים לכסות את הסיר, להנמיך לאש בינונית ולבשל כ- 7-8 דקות בלי לערבב.
  • 5 לכסות את מכסה הסיר עם מגבת, להוריד את האש למינימום ולבשל כ- 20 דקות נוספות. לסגור את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה ל- 5 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הגפן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40698
חלבונים (גרם)27.81 6.73
פחמימות (גרם)5413
מתוכן סוכרים (גרם)2.61 0.63
שומנים (גרם)9.89 2.39
מתוכם שומן רווי (גרם)2.57 0.62
כולסטרול (מ"ג)63.33 15.32
נתרן (מ"ג)654.47158.34
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 0.61
מים (גרם)310.2175.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)31.617.65
ויטמין B (מ"ג)6.711.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B3 (מ"ג)5.421.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.620.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.825.52
ויטמין B12 (מק"ג)2.580.63
ויטמין C (מ"ג)9.492.3
ויטמין E (מ"ג)0.440.11
ויטמין K (מק"ג)82.6219.99
סידן (מ"ג)34.948.45
ברזל (מ"ג)2.890.7
מגנזיום (מ"ג)31.417.6
זרחן (מ"ג)208.4950.44
אבץ (מ"ג)5.581.35
אשלגן (מ"ג)449.43108.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 10.6% 29.7% 57%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה