מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 544 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- לטיגון הבצל והעוף
- בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
- שום - 3 שיניים
- שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- כרע עוף - 5 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (1.18 ק"ג)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- הירקות והתבלינים
- עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
- תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
- פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
- כוסברה - חופן (10 גרם)
- פפריקה - כף שטוחה
- פפריקה - כפית שטוחה
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - כפית שטוחה
- מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- הקישוט
- כוסברה - חופן (10 גרם)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
ארוחת סופריטו מצוינת לצהריים
- 1 מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הפרוס ומערבבים עוד כ- 2 דקות.
- 2 ממליחים ומפלפלים את כרעי העוף, מוסיפים לסיר ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- 3 מוסיפים את הירקות, מתבלים ומערבבים.
- 4 מוסיפים את המים (אין צורך להוסיף עוד - הירקות מגירים נוזלים).
- 5 מבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות תוך כדי טלטול הסיר מצד לצד. מפזרים את הכוסברה לקישוט ומגישים חם.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.4% |
19.3% |
54.5% |
22.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב