דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת סולת ושקדים
עוגת סולת מושלמת לאירוח עם פרוסות שקדים
  • 1 לחמם את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2 למרוח בתחתית ובדפנות התבנית 4 כפות טחינה בעזרת מברשת.
  • 3 בקערה להניח את השמנות, הביצה, הסוכר והמזהיר (תמצית מי ורדים), ולערבב היטב.
  • 4 להוסיף לקערה את הקמח, אבקת האפייה והסולת, ולערבב לתערובת אחידה וסמיכה.
  • 5 להניח את התערובת על התבנית ולשטח בעזרת כף.
  • 6 למרוח על העוגה את 2 כפות הטחינה הנותרות בצורה אחידה.
  • 7 לסמן על גבי העוגה מעויינים ולהניח על כל מעויין שקד.
  • 8 אופים כ- 45 דקות עד להזהבה.
  • 9 הסירופ: בסיר להרתיח את המים, הסוכר ומיץ הלימון. להנמיך את האש ולבשל עוד 10 דקות. לכבות את האש, להוסיף מזהיר ולערבב.
  • 10 להוציא את העוגה מהתנור ולעבור על סימני המעויינים.
  • 11 בעזרת מצקת להשקות את העוגה בסירופ הסוכר בעודה חמה באופן אחיד (יש להשתמש בכל הסירופ גם אם נראה לכם שלא צריך. העוגה "שותה" את כל הסירופ).
  • 12 לפזר את פרוסות השקדים מעל. אפשר להגיש חם או קר.
  • 13 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס אובלית (במקרה שלי) או מלבנית גדולה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 10.1% 8% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב