מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
עוגת שיש נפלאה לראש השנה
- 1 מקלפים את התפוחים, מגרדים מעט גס בפומפייה, מערבבים עם גרידת הלימון ומשהים בצד.
- 2 מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
- 3 מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן ומיץ התפוזים בזרם דק.
- 4 מנפים את הקמח והסודה לשתייה יחד, ומוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול. שומרים כרבע מהבלילה בקערה נפרדת ולרוב הבלילה מוסיפים את התפוחים בערבוב איטי ויוצקים לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס"מ.
- 5 לבלילה ששמרנו בצד מוסיפים את האגוזים ואבקת הקפה הנמס, מערבבים, יוצקים מעל בלילת התפוחים ו"מציירים" שמיניות בעזרת מזלג.
- 6 אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 50 דקות (תלוי בסוג התנור). מפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט ומתפנקים עם עוגת שיש תפוחים ואגוזים מושלמת.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.9% |
25.9% |
10.3% |
62.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב