דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

  • החצילים והעגבניות
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    לא רחב
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לשימון הירקות
  • הבצל והפלפל האדום
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חצויים ופרוסים לאורך
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    פרוסים לרצועות
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
    זרעים כתושים
  • שוקי העוף
  • שוק עוף - 6 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (300 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מרוקאית בשמן
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • מצרכים נוספים
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • צנוברים - 2 כפות - סה"כ (28 גרם)
    חופן קלויים (או שקדים פרוסים)
  • שום - 4 שיניים
    שלמים (שטופים עם הקליפה)
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • הרוטב
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    רותחים
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
  • אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - 1/2 כף שטוחה
  • מים רותחים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מקלובה עם שוקי עוף
מקלובה ביתית מושלמת
  • 1 פורסים את החציל ואת העגבניות לטבעות בעובי כס"מ. ממליחים הכל במלח גס ואת פרוסות החציל משהים כרבע שעה על מסננת. מורחים על הכל את השמן ואופים תחילה את פרוסות החציל כ- 10 דקות בחום של 190 מעלות. מוסיפים את העגבניות לתבנית עם פרוסות החציל וממשיכים לאפות במשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה, מוסיפים את רצועות הפלפל וזרעי הכמון הכתושים, ממשיכים לטגן עד ריכוך קל ומוציאים לכלי נפרד.
  • 3 לשמן שנותר באותה מחבת מוסיפים את שוקי העוף (לאחר שתיבלנו אותם בתבלינים). מטגנים כל צד עד הזהבה כ- 5 דקות, אחר כך מכסים ועל אש נמוכה מאדים עוד כ- 5 דקות.
  • 4 מסדרים שכבות בסדר הבא: לסיר של 3.5 ליטר (עם ציפוי טפלון/קרמי) מוסיפים כף שמן, מניחים את פרוסות החציל, הבצל והפלפלים, העגבניות, הצנוברים (לא חובה), שיני השום, שוקי עוף (בצורת פרח) ומעל הכל את האורז.
  • 5 מערבבים בכוס המים הרותחים את התבלינים, ויוצקים לסיר. מוסיפים לסיר מים רותחים עד כ- 3 ס"מ מעל גובה האורז ומרתיחים כדקה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 30 דקות ומוכן.
  • 6 הרי לכם מקלובה טעימה ביותר - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני שהופכים את תכולת הסיר על צלחת, לאחר שמכבים את הגז משהים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה לפחות.

הערך התזונתי מתייחס לחלקים האכילים בלבד של שוקי העוף. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים במתכון. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 16.3% 22% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב