מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מקלובה ביתית מושלמת
- 1 פורסים את החציל ואת העגבניות לטבעות בעובי כס"מ. ממליחים הכל במלח גס ואת פרוסות החציל משהים כרבע שעה על מסננת. מורחים על הכל את השמן ואופים תחילה את פרוסות החציל כ- 10 דקות בחום של 190 מעלות. מוסיפים את העגבניות לתבנית עם פרוסות החציל וממשיכים לאפות במשך כ- 5 דקות נוספות.
- 2 מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה, מוסיפים את רצועות הפלפל וזרעי הכמון הכתושים, ממשיכים לטגן עד ריכוך קל ומוציאים לכלי נפרד.
- 3 לשמן שנותר באותה מחבת מוסיפים את שוקי העוף (לאחר שתיבלנו אותם בתבלינים). מטגנים כל צד עד הזהבה כ- 5 דקות, אחר כך מכסים ועל אש נמוכה מאדים עוד כ- 5 דקות.
- 4 מסדרים שכבות בסדר הבא: לסיר של 3.5 ליטר (עם ציפוי טפלון/קרמי) מוסיפים כף שמן, מניחים את פרוסות החציל, הבצל והפלפלים, העגבניות, הצנוברים (לא חובה), שיני השום, שוקי עוף (בצורת פרח) ומעל הכל את האורז.
- 5 מערבבים בכוס המים הרותחים את התבלינים, ויוצקים לסיר. מוסיפים לסיר מים רותחים עד כ- 3 ס"מ מעל גובה האורז ומרתיחים כדקה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 30 דקות ומוכן.
- 6 הרי לכם מקלובה טעימה ביותר - בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
לפני שהופכים את תכולת הסיר על צלחת, לאחר שמכבים את הגז משהים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה לפחות.
הערך התזונתי מתייחס לחלקים האכילים בלבד של שוקי העוף. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים במתכון. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.9% |
16.3% |
22% |
56.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב