דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (כ- 35 פרוסות (תלוי בעובי))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחם בטטה ללא גלוטן
לחם בטטה מופלא לצליאקים
  • 1 מרככים את הבטטה על ידי בישול במים או צלייה (אפשר גם במיקרוגל), קולפים ומועכים למחית חלקה בעודה חמימה.
  • 2 מייבשים קלות וטוחנים את הערמונים, ומערבבים עם מחית הבטטה.
  • 3 בקערת המערבל מקציפים את הביצים עם המלח עד שנוצרות בועות ומפסיקים את פעולת המערבל.
  • 4 מנפים בקערה נפרדת את הקמחים, אבקת האפייה, קליפות הפסיליום והשמרים, ומערבבים בעדינות.
  • 5 מוסיפים לקערת המערבל את הקמחים המעורבבים, החומץ, מחית הבטטה והערמונים, והמים הפושרים והמהולים בחלב.
  • 6 מחזירים להקצפה ומקציפים עד שנוצרת בלילה אחידה המזכירה עיסה של עוגה בחושה (מעט יותר סמיכה).
  • 7 מוסיפים את השמן ומערבלים עוד כמה דקות.
  • 8 מכסים בשקית ניילון ושמים במקום חמים (אני מניחה על כרית חימום כל עונות השנה). לאחר כ- 45-60 דקות הבצק מכפיל את נפחו ויש המון בועות אוויר.
  • 9 מוסיפים חופן קמח קונדיטור, מורידים נפח ולשים תוך הוספת קמח עד קבלת בצק קל לעיצוב ולא דביק. זהירות מהוספת יתר של קמח.
  • 10 מניחים בתבנית מאורכת ארוכה, סיר פלא משומן או 2 תבניות קטנות (על הבצק להגיע עד 3/4 מגובה התבנית).
  • 11 מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים (שוב קל ומתאים להשתמש בכרית חימום) עד לתפיחה יפה (במשך כ- 30-40 דקות).
  • 12 מברישים בעדינות שמן זית.
  • 13 אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות עד השחמה כחצי שעה. הלחם מוכן כאשר בהקשה עליו שומעים צליל חלול.
  • 14 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מאורכת ארוכה, סיר פלא משומן או 2 תבניות קטנות.

הערך התזונתי לא כולל את סיבי הפסיליום הטחונים. לחם מדהים ברכות ובטעם שלו. גם אוכלי הלחם הרגיל יתלהבו ממנו. הכמות מתאימה ללחם אחד גדול או לשני לחמים בתבנית קרטון חד פעמית. בראש השנה אפיתי אותו בסיר פלא והכנתי לו צמה ככתר לכבוד השנה החדשה. אני ממליצה בחום להכין כמות כפולה של בטטה עם ערמונים ולהקפיא חצי לשימוש בפעם הבאה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 16.2% 3.7% 79.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב