דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 267 גרם למנה\יחידה (10 סברינות בתבניות אישיות או 18 באבא או רום בכוסות אספרסו חד פעמיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סברינה אישית (באבא או רום)
מה דעתכם על סברינה אישית לאירוח?
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערה קטנה לערבב את השמרים עם החלב + כפית סוכר. להניח בצד להתפחה של כמה דקות.
  • 2 לטרוף את הביצים בקערה.
  • 3 במיקסר לשים קמח + 2 כפות סוכר, ולהוסיף ביצים טרופות ואת תערובת השמרים. להוסיף גם את החמאה (75 גרם).
  • 4 להמשיך לערבל במשך כ- 2-3 דקות ולהוסיף מלח וגרד לימון. לערבל עוד כדקה. התערובת של הבצק יוצאת רכה ודביקה.
  • 5 לכסות ולהניח להתפחה כשעה. לאחר שעה לערבב את הבצק היטב ולשמן את התבניות בחמאה.
  • 6 לסברינות למזוג לתבניות אישיות קצת פחות מחצי גובה. לבאבא אפשר להשתמש בכוסות אספרסו חד פעמיות. למזוג מתערובת הבצק עד לגובה חצי כוס. להניח להתפחה עוד שעה.
  • 7 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 5 דקות ראשונות, להנמיך לחום של 180 מעלות ולאפות עוד כ- 20 דקות.
  • 8 לקרר קירור מלא (את הכוסות גוזרים עם מספריים בצד ואז העוגה יוצאת בקלות מהנייר).
  • הכנת הסירופ:
  • 1 להביא לרתיחה את המים והסוכר, להעביר לאש נמוכה לבישול כ- 10 דקות. להוסיף רום, מיץ לימון ותמצית רום.
  • 2 להכניס את המאפים לסירופ, כדקה מכל צד, ולהעביר לתבנית להתקררות.
  • 3 להכניס למקרר לפחות לשעה לפני הכנסת הקרם.
  • הכנת הקרם:
  • 1 להקציף את הגבינה עם אינסטנט הפודינג והחלב למשך כ- 2 דקות עד לתערובת אחידה.
  • 2 להוסיף את השמנת ולהקציף עד לקבלת קצף יציב.
  • הרכבת הסברינה:
  • 1 למלא בחצי כפית ריבה, מעל לזלף קרם, ולקשט בריבה או דובדבן (אפשר להשתמש גם בקונפיטורת דובדבנים או בדובדבני אמרנה.
  • 2 אם מכינים באבא אז חוצים, ממלאים בקרם ומקשטים בריבה או בדובדבן.
  • 3 בתיאבון חיוך

סברינה היא עוגה שמקורה בצרפת. אפשר למצוא אותה בהרבה קונדיטוריות טובות באירופה. באיטליה ראיתי בכמה מקומות את הוורסיה של הבאבא או רום, שצורתו היא שונה אבל הטעם אותו טעם. סברינה היא עוגה של פעם, אבל לדעתי מגיע לה גם היום מקום של כבוד! המנה של הבאבא היא קטנה יותר ואישית ולכן גם מכילה פחות קלוריות מן הסתם. התמונה הראשונה זו הסברינה שהכנתי בתבניות אישיות (קוטר התבנית 10 ס"מ). את הבאבא בתמונה השנייה הכנתי בכוסות אספרסו חד פעמיות (קוטר הכוס 5.5 ס"מ).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 22.8% 8.3% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב