דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 483 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרע עוף - 4 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (940 גרם)
    גדולים (ראו מידע נוסף)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    בשלות ומגורדות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • פתיתים אפויים - אורז - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף עם פתיתים
כרעיים בשילוב פתיתים לילדים
  • 1 מחממים את השמן בסיר, מטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד הזהבה ומוציאים.
  • 2 באותו הסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון קל למשך כ- 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המגורדות, מערבבים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים שוב, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מחזירים לסיר את כרעי העוף המטוגנים, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול כ- 35-40 דקות. מוסיפים את הפתיתים לסיר, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 7-8 דקות עם מכסה סגור.
  • 4 מכבים את הגז ומשאירים את הסיר עם מכסה סגור למשך כ- 10 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 15.6% 44.3% 37.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב