דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (18-20 סופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות ממולאות קרם חלב
סופגניות עם אחד המילויים הטעימים שתאכלו
  • 1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים מוסיפים בהדרגה, ואת המלח וגרידת הלימון מוסיפים לקראת הסוף).
  • 2 מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 3 בינתיים מכינים קרם חלב: מערבבים יחד בקערה חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח. מחממים את החלב בקלחת וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים, מערבבים ומחזירים הכל לקלחת. מערבבים על אש נמוכה כ- 5 דקות עד הסמכה, מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד הטמעה. מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.
  • 4 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים לעלה בעובי כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים (את השאריות אוספים לכדורים), משטחים קלות ומניחים בערך כפית גדושה מהמלית. סוגרים למעין צורת פרח, מכסים ומשהים כ- 10 דקות.
  • 5 בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה של הבצק ומשטחים בעדינות לצורת פיתה. הופכים (שהסגירה תהיה כלפי מטה), משהים שוב כ- 10 דקות ומטגנים (מתחילים עם הצד של הסגירה) עד הזהבה משני הצדדים.
  • 6 מיד כשמוציאים מהשמן מניחים על נייר סופג, בוזקים סוכר ונהנים מסופגניות מושלמות לחנוכה.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת שנספגת בסופגניות קרם החלב. יש לטגן בשמן חצי עמוק עם כ- 2 כוסות שמן במחבת בינונית ולשמור על אש בינונית במהלך הטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 18.9% 10.3% 70.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב