דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

366 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
סלט מלפפונים ועוף ברוטב חמאת בוטנים
סלט מלפפונים ועוף מושלם לצהריים
  • 1 חותכים את המלפפונים לאורכם ואז לצורה של 1/2 ירח.
  • 2 חותכים את חזה העוף לחתיכות קטנות. במידה ואין לכם עוף צלוי או מכובס, ניתן להכין עוף לסלט בצורה פשוטה מאוד: מרתיחים 3 כוסות מים עם כף סויה בסיר ומכניסים חזה עוף ל- 4-5 דקות. מסננים מהמים, מצננים מעט וחותכים לחתיכות קטנות. אגב, ב"צלוי" הכוונה לעוף שנעשה בתנור (כמו "עוף בגריל").
  • 3 קולים את השומשום כ- 3-4 דקות על להבה גבוהה עד להזהבה במחבת ללא שמן.
  • 4 טורפים את מצרכי הרוטב בקערה עם מטרפה. במידה והרוטב סמיך מדי מוסיפים כפית מים.
  • 5 לקראת ההגשה מערבבים את המלפפונים, העוף החתוך, עלי הכוסברה, השומשום הקלוי והרוטב.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם את בישול העוף. פחות מומלץ לטגן את חזה העוף - פחות מתאים לקלילות של הסלט לדעתי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 18% 45.6% 32.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב