דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט מלפפונים ועוף ברוטב חמאת בוטנים
סלט מלפפונים ועוף ברוטב חמאת בוטנים
סלט מלפפונים ועוף מושלם לצהריים

מצרכים למתכון

366 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את המלפפונים לאורכם ואז לצורה של 1/2 ירח.
  • 2 חותכים את חזה העוף לחתיכות קטנות. במידה ואין לכם עוף צלוי או מכובס, ניתן להכין עוף לסלט בצורה פשוטה מאוד: מרתיחים 3 כוסות מים עם כף סויה בסיר ומכניסים חזה עוף ל- 4-5 דקות. מסננים מהמים, מצננים מעט וחותכים לחתיכות קטנות. אגב, ב"צלוי" הכוונה לעוף שנעשה בתנור (כמו "עוף בגריל").
  • 3 קולים את השומשום כ- 3-4 דקות על להבה גבוהה עד להזהבה במחבת ללא שמן.
  • 4 טורפים את מצרכי הרוטב בקערה עם מטרפה. במידה והרוטב סמיך מדי מוסיפים כפית מים.
  • 5 לקראת ההגשה מערבבים את המלפפונים, העוף החתוך, עלי הכוסברה, השומשום הקלוי והרוטב.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם את בישול העוף. פחות מומלץ לטגן את חזה העוף - פחות מתאים לקלילות של הסלט לדעתי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל שמיר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)369101
חלבונים (גרם)35.71 9.76
פחמימות (גרם)267
מתוכן סוכרים (גרם)17.88 4.89
שומנים (גרם)14.07 3.85
מתוכם שומן רווי (גרם)4.03 1.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.330.09
כולסטרול (מ"ג)77.19 21.09
נתרן (מ"ג)403.86110.34
סיבים תזונתיים (גרם)2.85 0.78
מים (גרם)274.2474.93
ויטמין A (מק"ג)56.0415.31
ויטמין B (מ"ג)12.573.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.07
ויטמין B3 (מ"ג)10.342.82
ויטמין B5 (מ"ג)1.340.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.510.52
ויטמין B12 (מק"ג)0.270.07
ויטמין C (מ"ג)8.722.38
ויטמין D (מק"ג)0.130.03
ויטמין E (מ"ג)0.920.25
ויטמין K (מק"ג)70.619.29
סידן (מ"ג)160.1143.74
ברזל (מ"ג)1.980.54
מגנזיום (מ"ג)72.9919.94
זרחן (מ"ג)275.3375.23
אבץ (מ"ג)1.810.49
אשלגן (מ"ג)673.13183.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.150.59
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.960.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.471.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.31.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 18% 45.6% 32.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.