דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 586 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
אומצת פילה בסגנון פפר סטייק
סטייק פילה מניון בשמנת ופלפל שחור גרוס, צילום: יפית בשבקין
  • 1 על אש גבוהה ובמחבת עבה מחממים את החמאה המזוקקת.
  • 2 במקביל מתבלים את הנתחים (4 נתחים במשקל של בין 270-300 גרם כל אחד) ומושחים אותם בפלפל השחור הגרוס לפי מידת החריפות הרצויה לחיך.
  • 3 מניחים את הנתחים וצולים אותם משני צדדיהם לפי מידת עשייה הרצויה לחיך. לאחר מכן, שופכים את הברנדי למחבת עד לכדי צמצום. נא לעשות זאת בזהירות יתרה כי האש פורצת מאדי האלכוהול ומסוגלת להגיע לגובה של כ- 80 ס"מ.
  • 4 ברגע שהאש דועכת מוסיפים את השמנת וציר הבקר, ומבשלים יחד כ- 2 דקות נוספות. את הרוטב שנשאר מהצלייה שופכים על הנתחים ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בעלי רוזמרין.

המנה עשויה מנתחים משובחים של פילה מניון (החלק האמצעי של הפילה ללא הזנבות). המנה היא חריפה, אך ניתן לשלוט במידת החריפות של הפלפל. המתכון באדיבות השף רביע קסיס ממסעדת אחוזת שולמית בראש פינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 32.5% 33.7% 23.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב