דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סטייק פילה מניון בשמנת ופלפל שחור גרוס, צילום: יפית בשבקין

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 586 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 על אש גבוהה ובמחבת עבה מחממים את החמאה המזוקקת.
  • 2 במקביל מתבלים את הנתחים (4 נתחים במשקל של בין 270-300 גרם כל אחד) ומושחים אותם בפלפל השחור הגרוס לפי מידת החריפות הרצויה לחיך.
  • 3 מניחים את הנתחים וצולים אותם משני צדדיהם לפי מידת עשייה הרצויה לחיך. לאחר מכן, שופכים את הברנדי למחבת עד לכדי צמצום. נא לעשות זאת בזהירות יתרה כי האש פורצת מאדי האלכוהול ומסוגלת להגיע לגובה של כ- 80 ס"מ.
  • 4 ברגע שהאש דועכת מוסיפים את השמנת וציר הבקר, ומבשלים יחד כ- 2 דקות נוספות. את הרוטב שנשאר מהצלייה שופכים על הנתחים ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בעלי רוזמרין.

המנה עשויה מנתחים משובחים של פילה מניון (החלק האמצעי של הפילה ללא הזנבות). המנה היא חריפה, אך ניתן לשלוט במידת החריפות של הפלפל. המתכון באדיבות השף רביע קסיס ממסעדת אחוזת שולמית בראש פינה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,402239
חלבונים (גרם)89.19 15.23
פחמימות (גרם)6311
מתוכן סוכרים (גרם)0.8 0.14
שומנים (גרם)85.94 14.68
מתוכם שומן רווי (גרם)43.94 7.5
כולסטרול (מ"ג)412.1 70.38
נתרן (מ"ג)534.8491.35
סיבים תזונתיים (גרם)26.13 4.46
מים (גרם)236.4940.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.251.92
ויטמין B (מ"ג)7.831.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.610.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.450.59
ויטמין B5 (מ"ג)1.520.26
ויטמין B6 (מ"ג)1.90.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.75.58
ויטמין B12 (מק"ג)4.540.77
ויטמין C (מ"ג)15.752.69
ויטמין E (מ"ג)1.690.29
ויטמין K (מק"ג)128.4421.94
סידן (מ"ג)388.6766.38
ברזל (מ"ג)26.74.56
מגנזיום (מ"ג)214.1136.57
זרחן (מ"ג)741.95126.72
אבץ (מ"ג)15.012.56
אשלגן (מ"ג)2,010343.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.010.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.320.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.580.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)13.532.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)12.412.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 32.5% 33.7% 23.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.