דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 1.11 ק"ג למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ספגטי בולונז פשוט וטעים
לא חובה להוסיף גבינת פרמז`ן
  • 1 קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות: בצל, שום, גזר וגבעולי סלרי.
  • 2 בסיר רחב או מחבת עמוקה מחממים כף שמן ומטגנים את הבשר כ- 5 דקות עד שהוא מוכן לגמרי. תוך כדי הטיגון מפוררים את הבשר לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ. כשמוכן מוציאים את הבשר לצלחת.
  • 3 לאותו סיר בו טיגנו את הבשר מוסיפים מעט שמן (כפית) ואת הבצל הקצוץ. מאדים כ- 5 דקות עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ, קוביות הגזר והסלרי, וממשיכים לאדות עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים את היין (לבן או אדום) ומבשלים על להבה גבוהה עד שהיין כמעט מתאדה לגמרי (כ- 10-15 דקות).
  • 5 מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים (מלח, סוכר, פלפל שחור, פתיתי צ`ילי, עלה דפנה ופפריקה מתוקה), מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 6 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ- 45 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהרוטב סמיך ועשיר. אם חסרים מים, מוסיפים מעט. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
  • 7 בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הספגטי: מרתיחים בסיר גדול כ- 4 ליטר מים, מוסיפים מלח ומעט שמן זית. כשהמים רותחים שמים את הספגטי במים (על להבה גבוהה ומכסה פתוח) ל- 8-10 דקות. מסננים את הספגטי מהמים למסננת ושוטפים במי ברז.
  • 8 מגישים את הבולונז על מצע של ספגטי עם פרמז`ן (למי שלא שומר כשרות) וכוס יין.
  • 9 הרי לכם ספגטי בולונז ביתי מושלם - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לקשר עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. להשתמש בבשר בקר רזה - צ`אך/כתף/שריר לדוגמא.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 7.9% 25.7% 63%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב