עוגת תפוזים קלה וטעימה
1. להפריד את הביצים. להקציף במיקסר את החלבונים עם סוכר ושקית אחת של סוכר וניל.
2. בקערה נפרדת לטרוף קלות במקצף ידני (לא להקציף במיקסר): חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, גרד מקליפת תפוז, שקית אחת סוכר וניל ושקית אבקת אפייה.
3. להאט את מהירות המיקסר, ולהעביר לאט לאט את קערת החלמונים לקערת החלבונים.
4. להוסיף את הקמח עד שהכל נבלע בתוך התערובת (לא להקציף יותר מדי).
5. לקפל פנימה את הסודה לשתייה (חשוב לעשות זאת רגע לפני שמכניסים לתנור).
6. לשפוך את הבלילה לסיר פלא משומן במרגרינה.
7. לאפות בחום של 175 מעלות כ- 30-40 דקות (ללא מכסה).
8. בגמר האפייה להוציא את הסיר, להניח על הכיריים ולאחר כ- 30 דקות לחלץ את העוגה מהסיר. הרי לכם עוגת תפוזים בסיר פלא מושלמת לאירוח.
9. בתיאבון
לעוגה הזאת אני קוראת "עוגת יועד" על שם יועד שלי שאוהב את העוגה הזאת כל כך.