דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 47 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תפוזים בחושה
עוגת תפוזים בחושה חורפית מושלמת
  • 1 מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  • 2 בקערה אחת מערבבים את החומרים הרטובים עם הסוכר (יוגורט, שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, ביצים וסוכר). בקערה נוספת מערבבים היטב את החומרים היבשים (קמח רגיל, קמח כוסמין, אבקת אפייה ושיבולת שועל מהירת הכנה). אם אין לכם קמח כוסמין, הוסיפו כמות זהה של קמח רגיל.
  • 3 מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים רק עד לאיחוד.
  • 4 בעזרת תרסיס שמן משמנים תבנית אינגליש קייק (מאורכת) ושופכים את הבלילה כמעט עד לשפת התבנית (להשאיר מרווח של כס"מ לתפיחה).
  • 5 מכניסים לתנור החם ל- 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6 הרי לכם עוגת תפוזים בחושה מושלמת - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק מאורכת (ארוכה יחסית).

שיבולת השועל צריכה להיות שיבולת שועל מהירת הכנה ולא זו הגסה שלא נמסה. מי שרוצה להכין בגרסת פרווה - במקום היוגורט אפשר לשים רסק תפוחים. התוצאה לא תהיה זהה, אבל אפשרי. שיבולת השועל מעניקה רכות ונימוחות לעוגה בלי שמרגישים ממש חתיכות של שיבולת שועל בפנים (בניגוד לקוקוס נניח, או אגוזים טחונים), זה כל העניין. למי שאין או מי שרוצה לוותר - אפשר להוסיף במקום עוד 2 כפות קמח לבלילה. שוב - לא אותה תוצאה אבל יהיה טעים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 15.7% 12.5% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב