דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוזים בחושה
עוגת תפוזים בחושה
עוגת תפוזים בחושה
עוגת תפוזים בחושה חורפית מושלמת

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 בקערה אחת מערבבים את כל המצרכים הרטובים עם הסוכר. בקערה נוספת מערבבים היטב את כל המצרכים היבשים. אם אין לכם קמח כוסמין, הוסיפו כמות זהה של קמח רגיל.
  • 3 מערבבים את שתי התערובות רק עד לאיחוד.
  • 4 בעזרת תרסיס שמן משמנים תבנית אינגליש קייק (מאורכת) ומוזגים את הבלילה כמעט עד לשפת התבנית (להשאיר מרווח של כס"מ לתפיחה).
  • 5 מכניסים לתנור החם לכ- 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. הרי לכם עוגת תפוזים בחושה מושלמת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק מאורכת (ארוכה יחסית).

שיבולת השועל צריכה להיות שיבולת שועל מהירת הכנה ולא זו הגסה שלא נמסה. מי שרוצה להכין בגרסת פרווה - במקום היוגורט אפשר לשים רסק תפוחים. התוצאה לא תהיה זהה, אבל אפשרי. שיבולת השועל מעניקה רכות ונימוחות לעוגה בלי שמרגישים ממש חתיכות של שיבולת שועל בפנים (בניגוד לקוקוס נניח, או אגוזים טחונים), זה כל העניין. למי שאין או מי שרוצה לוותר - אפשר להוסיף במקום עוד 2 כפות קמח לבלילה. שוב - לא אותה תוצאה אבל יהיה טעים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיכל שמיר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)122255
חלבונים (גרם)3.14 6.58
פחמימות (גרם)1837
מתוכן סוכרים (גרם)6.51 13.64
שומנים (גרם)4.03 8.45
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.9
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.02
כולסטרול (מ"ג)25.3 53.03
נתרן (מ"ג)82.48172.91
סיבים תזונתיים (גרם)0.81 1.71
מים (גרם)10.5722.16
ויטמין A (מק"ג)11.0623.19
ויטמין B (מ"ג)0.551.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.310.65
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.537.39
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.13
ויטמין C (מ"ג)1.312.74
ויטמין D (מק"ג)0.140.29
ויטמין E (מ"ג)0.070.15
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)17.8737.47
ברזל (מ"ג)0.430.89
מגנזיום (מ"ג)1.062.23
זרחן (מ"ג)13.7728.86
אבץ (מ"ג)0.090.19
אשלגן (מ"ג)12.6626.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 15.7% 12.3% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.