דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השניצלונים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שניצלוני תירס ביתיים
קציצות תירס מושלמות שילדים אוהבים
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה והבטטה, ולבשל במים עד שכמעט רכים (לא להגיע למצב שרכים מדי - לבדוק עם מזלג תוך כדי הבישול).
  • 2 בינתיים בקערה גדולה שמים את התירס (ניתן להשתמש ב- 2 קלחים גדולים של תירס מבושל - בעצם כל הרעיון נולד מזה שהיו לי קלחי תירס מבושלים שאף אחד לא התייחס אליהם...), הסוכר, המלח, השמן, אבקת מרק העוף, הפלפל הלבן ואבקת האפייה, מערבבים הכל ושמים בצד לנוח עד שתפוחי האדמה מתבשלים. במידה והשתמשתם בתירס מקופסת שימורים חייבים לסנן היטב את המים שלא יישארו מים בכלל!
  • 3 לאחר שתפוחי האדמה והבטטה כמעט מבושלים לגמרי, יש להעביר אותם למסננת שיצאו מהם המים לגמרי.
  • 4 להעביר את תפוחי האדמה והבטטה לקערה עם התירס, למעוך עם מזלג עד לאיחוד (לא צריך לעשות עיסת חמאה) וליצור שניצלונים (להרטיב את הידיים בין כל שניצלון).
  • 5 לטבול את השניצלונים בקמח מעורבב עם אבקת מרק עוף משני הצדדים, לנער מהקמח, לטבול בביצה טרופה עם מלח וסוכר, ואחר כך לטבול בפירורי הלחם המוזהבים.
  • 6 לטגן בשמן לא רותח מדי (חצי מגובה השניצלון. למלא בעת הצורך אם נגמר באמצע הטיגון) ולהוציא על נייר סופג. יש לטגן על אש בינונית-נמוכה בלבד, בשום אופן לא על אש גבוהה! זה לוקח קצת זמן אבל ככה לא מתפרק ולא נשרף.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בשניצלוני התירס לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לפי הצורך בהתאם להוראות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 12.1% 11.2% 72.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב