דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טרייפל ליים ושוקולד לבן בניחוח בננה
שילוב נהדר של חמוץ-מתוק
  • 1 טורפים את שתי הביצים. מכניסים לקערה חסינת אש את המיץ, הגרידה (רק החלק הירוק/הצהוב), הסוכר והחמאה. מניחים את הקערה מעל סיר מלא במים רותחים על האש (סיר מעל סיר, בן-מארי) ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
  • 2 מנמיכים את האש ומוסיפים את הביצים לאט, דרך מסננת, תוך כדי ערבוב תמידי של התערובת (חשוב מאוד, כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה!).
  • 3 ממשיכים לערבב כ- 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם צמיגי מעט (לבעלי מדחום, ניתן לבדוק הגעה ל- 70-72 מעלות). מסירים מהאש ומניחים לקירור.
  • 4 מפזרים את קוביות השוקולד הלבן בצלחת עם החמאה.
  • 5 מחממים שליש מיכל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים במזלג עד להמסה מלאה של השוקולד. אם לא מספיקים והמסה מתקררת, ניתן להחזיק את הצלחת מעל להבה פתוחה (במרחק בטוח של 20-30 ס"מ) ולהמשיך לערבב עד שהתערובת נעשית אחידה. בינתיים מניחים לצינון.
  • 6 מקציפים את יתר השמנת (2/3 מיכל) לקצפת יציבה, ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד. מוסיפים 2 כפות ליקר בננה ומקפלים בעדינות פנימה.
  • 7 מכינים כוסות הגשה יפות. בכל כוס מפזרים כ- 20 גרם פירורי עוגיות ועליהן מטפטפים כפית ליקר. מעל יוצקים שכבה של ריבת ליים ומיישרים. מזלפים מעל מקציפת השוקולד הלבן ומגישים (מומלץ לסיים בנגיעה של סילאן ולקשט בעלה נענע טרי).
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 28.9% 6.5% 61.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב