דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (20-24 סופגניות אפויות קטנות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    3.5 כוסות
  • משפר אפייה - 1/2 שקית - סה"כ (5 גרם)
  • שמרים טריים - 1/2 שקית - סה"כ (25 גרם)
  • חלב - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    פושר
  • ביצה - 3 Large
  • סוכר - 75 גרם
    1/3 כוס + כף גדושה
  • ליקר טריפל סק - 15 מ"ל
    כף מדידה אחת - ליקר תפוזים
  • גרידת תפוז - כפית (3 גרם)
    קליפה מגוררת מ- 1/4 תפוז
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • חמאה - 3/4 אריזת נייר - סה"כ (75 גרם)
    רכה בטמפרטורת החדר
  • תרסיס שמן קנולה - 12 מנות - סה"כ (4 מ"ל)
    לשימון משטח העבודה והסופגניות
  • הבישול במים
  • מים - 4 ליטר
  • סוכר - 1/4 כוס
  • להברשת הסופגניות
  • ביצה - Large
    טרופה
  • מים - כפית (5 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות אפויות מושלמות לחנוכה
סופגניות אפויות בתנור ללא טיגון
  • מכינים את הבצק:
  • 1 מניחים קמח בקערת מיקסר עם משפר אפייה ושמרים טריים, ומערבבים היטב. מוסיפים חלב, ביצים, סוכר, ליקר תפוזים (או ליקר קואנטרו. אם אין אפשר גם רום או ברנדי) וקליפת תפוז מגוררת, ומעבדים עם וו לישה על מהירות נמוכה כדקה עד להיווצרות של בצק.
  • 2 מוסיפים מלח וממשיכים לעבד על מהירות נמוכה עוד 5-6 דקות. בשלב הזה מוסיפים את החמאה הרכה, ומעבדים 5 דקות נוספות על מהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ודביק (לישה כוללת של כ- 10 דקות במיקסר).
  • 3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק להכפיל את נפחו במקום חמים (30-40 דקות).
  • צורים כדורים ומתפיחים שוב:
  • 1 מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב וטופחים עליו קלות על מנת להוציא בועות אוויר.
  • 2 מכינים מראש 4 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. צורים כדורים בגודל כדורי פינג פונג בעזרת כף היד על-גבי משטח משומן קלות עם תרסיס שמן.
  • 3 מניחים לתפיחה נוספת של כ- 15-20 דקות על תבניות מרופדות בנייר אפייה, כשהכדורים מרווחים זה מזה.
  • מבשלים ואופים:
  • 1 מחממים את התנור ל- 170 מעלות. מרתיחים מים עם סוכר בסיר רחב ושטוח. כשהמים מבעבעים קלות, מכניסים את הכדורים (3-4 כל פעם) בעזרת תרבד משומן קלות לבישול קצר (דקה מכל צד) ומוציאים לתבנית עם נייר אפייה.
  • 2 מברישים בעדינות את הכדורים בביצה טרופה עם כפית מים, ואופים בתנור החם למשך כ- 12 דקות עד שהסופגניות משחימות קלות. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • מקשטים כיד הדימיון:
  • 1 לסופגניה עם ריבה: מערבבים 1/4 כוס ריבת תות עם 2-3 כפות מים רותחים עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת מזרק עבה או בעזרת שק זילוף עם צנתר הזרקה מזריקים את הריבה בתחתית הסופגניה או בצידה. בשביל היופי מזליפים עוד נקודת ריבה בחלק העליון של הסופגניה, ולבסוף מפדרים באבקת סוכר בעזרת מסננת.
  • 2 לסופגניה מצופה גנאש שוקולד: ממיסים במיקרוגל 80 גרם שוקולד מריר/לבן (כמעט חבילה) עם 1/3 כוס שמנת מתוקה בקערה קטנה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טובלים את הסופגניה בתערובת השוקולד ומקשטים במעט סוכריות צבעוניות.
  • 3 הרי לכם סופגניות אפויות ממש כמו המטוגנות - בתיאבון וחג שמח חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי הסוכר לבישול הסופגניות לפני האפייה ולא כולל גם את המילויים/הציפויים שבוחרים לסופגניות האפויות. בזכות בישול במים מרקם הסופגניה ממש מזכיר סופגניה מטוגנת ולא סתם לחמניה מתוקה - זה למעשה ייחוד המתכון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 15.9% 14.9% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב