מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
- 1 לוקחים מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, מכנסים לקערה את הקמח, אבקת הסוכר והמלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים, מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור. בשלב הזה עוצרים את המיקסר וממשיכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה.
- 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לשעתיים (אפשר ורצוי לילה לפני אבל לא חובה).
- 3 אחרי שהבצק יצא מהמקרר מתחילים לרדד אותו עם הרבה קמח כדי שלא ידבק (ראה טיפ מספר 4 למעלה), מרדדים אותו לא ממש דק אבל גם לא עבה, בערך 3 ס"מ.
- 4 מורידים נייר אפייה אחד, מנערים את שאריות הקמח ומעבירים את הבצק ישר לתבנית משומנת (הנייר מקל על התהליך) ומקלפים גם את הנייר השני (לא לזרוק יש לזה שימוש אחר כך).
- 5 מיישרים את קצוות הבצק ודואגים שכל הקרעים שנוצרו בבצק יכוסו בעזרת חתיכות בצק.
- 6 דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ושולחים למקפיא לעשר דקות.
- 7 בינתיים מפעילים תנור לחום 180 מעלות וכעבור 10 דקות מוציאים את הבצק מהמקפיא, לוקחים את נייר האפייה שהשתמשנו בו מקודם, מניחים אותו על הבצק ועל זה קטניות (חומוס - למניעת תפיחת הבצק) עד לכיסוי הבצק ושולחים את הבצק לאפייה.
- 8 כעבור 15 דקות מורידים את הקטניות ואת נייר האפייה ומחזירים את הבצק לתנור עד שמזהיב לעוד 15-20 דקות ומוציאים את הקלתית לבחוץ עד שתתקרר.
- 9 כעת נתחיל לעבוד על מלית השוקולד - לוקחים סיר, שופכים לשם את השמנת המתוקה והמלח ומחכים לרתיחה.
- 10 בינתיים לוקחים קערה ושמים את השוקולד המריר שבור לקוביות, את החמאה החתוכה גם היא לקוביות ואת 3 כפות הדבש.
- 11 אחרי שהשמנת רתחה שופכים אותה לקערה עם השוקולד, מחכים דקה ומתחילים לערבב עד שהכול נמס ומתאחד.
- 12 שופכים אותה על הפאי ומכניסים לקירור במשך הלילה.
- 13 לאחר לילה מוציאים את העוגה מהמקרר, בינתיים ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפוסלים של 20 שניות עד שהוא נמס ונוזלי לגמרי.
- 14 מכניסים את השוקולד הלבן למזרק (אם יש :- 0) אבל לא באמת לכולם יש אבל למי שיש הוא יוכל לשים את זה שם או לעשות שק זילוף מנייר אפייה (למי שיודע) או משקית אוכל גם אפשר - עושים נקודות על הפאי שוקולד או כול קישוט אחר.
- 15 שולחים למקרר לעוד חצי שעה וזהו זה כבר מוכן להגשה. אפשר לשמור את זה עד 4-6 ימים זה נשמר יחסית לא רע בכלל במקרר.
- 16 מגישים בהנאה רבה
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
לבצק פריך כדאי שיהיה: אבקת סוכר כדי שהבצק לא יצא גרגירי מהסוכר (שווה להשקיע), חמאה/מחמאה קרה מהמקרר כמה שאפשר כדי שלא יימס בזמן עיבוד הבצק, מלח כדי שידגיש את הטעמים, בנוגע לקמח אין מה להסתבך, קמח לבן רגיל, לא תופח ולא שום דבר אחר, וביצה טרופה שמכניסים אחרונה, ממש בדקה ה- 90.
קודם כל קרדיט לבלוג "קסמים מתוקים" על מתכון מלית השוקולד המנצח שלה ולקרין גורן על הבצק הפריך שלה שמלווה אותי כל כך הרבה זמן.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
40.1% |
6.8% |
53.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב