דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריזוטו אפונה
ריזוטו ירוק עם אפונה
  • 1 מרתיחים בסיר את ציר הירקות ושומרים אותו חם על אש קטנה (ירקות מומלצים לציר הירקות הם שום, בצל, גזר, סלרי וכרישה, אבל ניתן לשים גם ירקות אחרים).
  • 2 בסיר אחר מטגנים את בצלי השאלוט בשמן הזית, מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. ריזוטו מערבבים כל הזמן מהרגע הראשון - אפשר לעשות הפסקות קצרות אבל חייבים להשגיח תמיד. כשנגמרים הנוזלים מוסיפים כל פעם, מערבבים וטועמים עד שהאורז מבושל, אך לא יותר מדי (מעט אלדנטה).
  • 3 מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה. מוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים עד שהציר נספג.
  • 4 מוסיפים עוד מצקת ומערבבים למשך כ- 20 דקות.
  • 5 טועמים מדי פעם את האורז ומבשלים עד שהוא מתרכך אך לא יותר מדי.
  • 6 טוחנים במעבד מזון כחצי מכמות האפונה עם מעט מציר הירקות (כחצי כוס - לפי הצורך) עד למרקם חלק, מוסיפים לאורז ומערבבים היטב.
  • 7 מוסיפים את שאר האפונה ואת הפרמזן, מערבבים היטב עד שכל האורז "נצבע" בירוק ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם (יש לשים לב שהפרמזן גם מלוח). זמן הבישול סה"כ 25-30 דקות.
  • 8 מתקבל ריזוטו אפונה מושלם - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ציר הירקות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 27.2% 11.8% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב