דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריזוטו ירוק עם אפונה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים בסיר את ציר הירקות ושומרים אותו חם על אש קטנה (ירקות מומלצים לציר הירקות הם שום, בצל, גזר, סלרי וכרישה, אבל ניתן לשים גם ירקות אחרים).
  • 2 בסיר אחר מטגנים את בצלי השאלוט בשמן הזית, מוסיפים את החמאה עד שהיא נמסה, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. ריזוטו מערבבים כל הזמן מהרגע הראשון - אפשר לעשות הפסקות קצרות אבל חייבים להשגיח תמיד. כשנגמרים הנוזלים מוסיפים כל פעם, מערבבים וטועמים עד שהאורז מבושל, אך לא יותר מדי (מעט אלדנטה).
  • 3 מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה. מוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים עד שהציר נספג.
  • 4 מוסיפים עוד מצקת ומערבבים למשך כ- 20 דקות.
  • 5 טועמים מדי פעם את האורז ומבשלים עד שהוא מתרכך אך לא יותר מדי.
  • 6 טוחנים במעבד מזון כחצי מכמות האפונה עם מעט מציר הירקות (כחצי כוס - לפי הצורך) עד למרקם חלק, מוסיפים לאורז ומערבבים היטב.
  • 7 מוסיפים את שאר האפונה ואת הפרמזן, מערבבים היטב עד שכל האורז "נצבע" בירוק ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם (יש לשים לב שהפרמזן גם מלוח). זמן הבישול סה"כ 25-30 דקות.
  • 8 מתקבל ריזוטו אפונה מושלם - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ציר הירקות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)233163
חלבונים (גרם)4.93 3.44
פחמימות (גרם)2417
מתוכן סוכרים (גרם)1.97 1.37
שומנים (גרם)11.38 7.95
מתוכם שומן רווי (גרם)5.9 4.12
כולסטרול (מ"ג)28.12 19.64
נתרן (מ"ג)416.03290.52
סיבים תזונתיים (גרם)1.76 1.23
מים (גרם)54.9338.36
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.4316.36
ויטמין B (מ"ג)1.060.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.680.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.2416.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.06
ויטמין C (מ"ג)139.08
ויטמין E (מ"ג)0.050.04
ויטמין K (מק"ג)7.945.54
סידן (מ"ג)59.5541.59
ברזל (מ"ג)0.750.52
מגנזיום (מ"ג)16.7411.69
זרחן (מ"ג)73.4351.28
אבץ (מ"ג)0.610.42
אשלגן (מ"ג)137.9196.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 27.2% 11.8% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.