1. להכנת הריזוטו יש להכין ציר ירקות שנשתמש בו לבישול במקום מי בישול רגילים (מוסיף טעם וריח). לבשל את ציר הירקות כחצי שעה ולהשאיר על אש קטנה כל זמן הכנת הריזוטו (אפשר להשתמש גם במים רתוחים במקום הציר).
2. לחמם בסיר כבד חמאה, כרישה חתוכה לקוביות ובטטה חתוכה לקוביות.
3. לאדות במשך כ- 5 דקות ולאחר מכן להוסיף חלב.
4. להמשיך לבשל כ- 10 דקות ולהוסיף מלח ופלפל שחור. להעביר 4 כפות מהתערובת לבלנדר ולטחון למחית חלקה.
5. להחזיר לסיר ולהוסיף את אורז הריזוטו, לערבב כל הזמן, להוסיף עם מצקת ציר ירקות (כל פעם מעט - כחצי מצקת כל פעם לפי הצורך - הריזוטו סופג את הנוזלים) ולערבב. סה"כ זמן הבישול תוך כדי בחישה מתמדת הינו כ- 25-30 דקות. לקראת סוף הבישול להוסיף את היין הלבן.
6. לאחר ההסרה מהאש להוסיף את הפרמזן, לערבב ולהגיש.
7. הרי לכם ריזוטו בטטה ורכישה טעים ביותר - בתיאבון
הערך התזונתי כולל את ציר הירקות עם הויטמינים והמינרלים של הירקות אך לא את הירקות עצמם. ארוחת ערב חמה ונהדרת שגם יכולה להתאים לצהריים.