דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריזוטו בטטה וכרישה
ריזוטו בטטה וכרישה
ריזוטו בטטה וכרישה
ריזוטו איטלקי עם בטטה וכרישה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 641 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להכנת הריזוטו יש להכין ציר ירקות שנשתמש בו לבישול במקום מי בישול רגילים (מוסיף טעם וריח). לבשל את ציר הירקות כחצי שעה ולהשאיר על אש קטנה כל זמן הכנת הריזוטו (אפשר להשתמש גם במים רתוחים במקום הציר).
  • 2 לחמם בסיר כבד חמאה, כרישה חתוכה לקוביות ובטטה חתוכה לקוביות.
  • 3 לאדות במשך כ- 5 דקות ולאחר מכן להוסיף חלב.
  • 4 להמשיך לבשל כ- 10 דקות ולהוסיף מלח ופלפל שחור. להעביר 4 כפות מהתערובת לבלנדר ולטחון למחית חלקה.
  • 5 להחזיר לסיר ולהוסיף את אורז הריזוטו, לערבב כל הזמן, להוסיף עם מצקת ציר ירקות (כל פעם מעט - כחצי מצקת כל פעם לפי הצורך - הריזוטו סופג את הנוזלים) ולערבב. סה"כ זמן הבישול תוך כדי בחישה מתמדת הינו כ- 25-30 דקות. לקראת סוף הבישול להוסיף את היין הלבן.
  • 6 לאחר ההסרה מהאש להוסיף את הפרמזן, לערבב ולהגיש.
  • 7 הרי לכם ריזוטו בטטה ורכישה טעים ביותר - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי כולל את ציר הירקות עם הויטמינים והמינרלים של הירקות אך לא את הירקות עצמם. ארוחת ערב חמה ונהדרת שגם יכולה להתאים לצהריים.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)24738
חלבונים (גרם)5.71 0.89
פחמימות (גרם)427
מתוכן סוכרים (גרם)11.38 1.77
שומנים (גרם)6.24 0.97
מתוכם שומן רווי (גרם)3.54 0.55
כולסטרול (מ"ג)17.28 2.69
נתרן (מ"ג)833.04129.88
סיבים תזונתיים (גרם)5.55 0.86
מים (גרם)54084.19
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,210188.71
ויטמין B (מ"ג)2.790.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.20.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.275.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.01
ויטמין C (מ"ג)23.383.65
ויטמין E (מ"ג)1.720.27
ויטמין K (מק"ג)21.433.34
סידן (מ"ג)144.9422.6
ברזל (מ"ג)1.790.28
מגנזיום (מ"ג)50.327.85
זרחן (מ"ג)106.1616.55
אבץ (מ"ג)0.720.11
אשלגן (מ"ג)538.2383.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.290.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 10.6% 9.7% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז עם פול ושמיר

אורז עם פול ושמיר

מרק תירס

מרק תירס

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

עוגת גבינה באסקית

עוגת גבינה באסקית

עוגת ארל גריי, פרג ולימון

עוגת ארל גריי, פרג ולימון

עוגיות שקדים ללא גלוטן ממולאות תמרים

עוגיות שקדים ללא גלוטן ממולאות תמרים

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪