מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
בואו להרגיש לרגע אחד במזרח הרחוק
- 1 לסנן את התירס מנוזלים (עדיף להשתמש בתירס מקופסת שימורים ולא בתירס מוקפא, אך זו אפשרות).
- 2 להרתיח סיר מלא במים (6-7 כוסות) ולהעביר לתוכו קופסא וחצי של תירס. את חצי קופסת התירס שנותרה לטחון בבלנדר רגיל או ידני, ולהוסיף לסיר.
- 3 כשהמים מגיעים לרתיחה להוסיף את אבקת מרק העוף ולערבב. להוסיף גם את המלח, רוטב הסויה ורוטב הטריאקי, ולהמשיך לערבב.
- 4 בכלי נפרד לטרוף את הביצים וכאשר המרק מגיע לרתיחה מלאה (!) להוסיף את הביצים הטרופות לאט לאט עם כף ערבול או מזלג, ולערבב כל הזמן בתוך המים החמים (כדי שלא תהיה חביתה). מתקבלות אטריות מקסימות (נטיפי ביצה). להמשיך לבשל כ- 15 דקות נוספות.
- 5 להוסיף את האטריות הדקות למרק (לא לבשל אותן לפני כן), להוסיף את הקורנפלור (לא חובה), הבצל הירוק הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה, ולהמשיך לבשל עוד כ- 15 דקות.
- 6 לפני ההגשה להוסיף בצל ירוק קצוץ דק. מתקבל מרק תירס עם אטריות בסגנון ביתי קל להכנה וטעים להפליא!
- 7 בתיאבון

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני לא מוסיפה קורנפלור מפני שהאטריות מסמיכות את המרק וזה עדיף על פני קורנפלור (נתון לבחירה - מי שכן רוצה קורנפלור יש להשתמש בכף עד 2 כפות, לדלל עם מים ולהוסיף למרק ללא האטריות).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
| סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
| 9.4% |
6.5% |
14.3% |
69.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב