דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקובות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קובה אורז במילוי דג
קובה דגים מושלמת של העיראקים
  • 1 לבשל את האורז בסיר עם כ- 3 כוסות מים למשך כחצי שעה, עד לריכוך מלא של האורז ושעד שהוא נהיה עיסתי (מדי פעם להוסיף מים לפי הצורך). לקרר את האורז, להוסיף את המלח, הפלפל השחור וקמח תפוחי האדמה, ולהניח בצד.
  • 2 להרתיח מים בסיר, לבשל את הדגים (כ- 5 יחידות פילה בקלה צעיר ללא עצמות) למשך כ- 7 דקות, לקרר מעט ולפורר את הדגים בידיים.
  • 3 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה, להוסיף את הדג המפורר ולהמשיך לטגן מספר דקות. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, המלח, הפלפל השחור והבהרט, לערבב ולטגן כ- 5-7 דקות.
  • 4 להרטיב את הידיים במים, לקחת מעיסת האורז כדור בגודל פינג פונג, לשטח על כף היד, למלא בערך כף וחצי ממלית הדג ולסגור עם עיסת האורז מסביב למילוי למעין קובה עגולה ושטוחה.
  • 5 לחמם היטב את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן לטיגון), להוסיף את הכורכום (מעניק את הצבע הצהוב לקובות) ולערבב. לטגן את הקובות משני הצדדים עד להזהבה.
  • 6 להגיש חם ובתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. ייתכן שימוש ביותר שמן לפי הצורך (כוס שמן לטיגון בערך). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 26.8% 30.4% 40.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב