מצרכים למתכון
35 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השבלולים)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
קינוח מעולה ללא גלוטן מבצק שמרים
- 1 מקציפים את הביצים עם המלח והסוכר. לאחר שנוצרות בועות מוסיפים את החמאה המומסת, חומץ התפוחים וחלב הסויה, מערבלים ומוסיפים את השמרים.
- 2 מנפים את הקמחים. רצוי להשתמש ב- 2 כוסות קמח "כרגיל" ו- 2 כוסות קמח קונדיטור. מוסיפים בהדרגה לתערובת תוך כדי ערבול יחד עם קליפות הפסיליום הטחונות.
- 3 מערבלים עד לקבלת בצק דביק מאוד וחלק. במידת הצורך מוסיפים חלב סויה. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים (כרית חימום) עד להכפלת הנפח למשך כשעה.
- 4 מוסיפים כל פעם לפי הצורך חופן קונדיטור תוך הורדת הנפח ולישה עד לקבלת בצק שאינו דביק. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה בעובי כחצי ס"מ.
- 5 ממלאים במילוי הרצוי. למילוי הקינמון והסוכר ניתן להוסיף גם אגוזים קצוצים, צימוקים, פיצפוצי שוקולד ומעט אבקת קקאו לפי הטעם (לא חובה).
- 6 מגלגלים לכרוכית (אפשר להיעזר בנייר האפייה), פורסים לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ, מניחים על הצד החתוך ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כ- 20-30 דקות.
- 7 מברישים בביצה הטרופה ואופים בחום בינוני-גבוה של 190 מעלות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה עד להשחמה.
- 8 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את קליפות הפסיליום טחונות (אפשר להמיר בסיבים תזונתיים אחרים שיש אך לא מומלץ) ואת תוספת האגוזים והקקאו למילוי הקינמון והסוכר. זמן ההכנה כולל את זמני ההתפחות. לתוספת ערכים תזונתיים ניתן להמיר כחצי כוס מקמח הקונדיטור בקמח סורוגום, קינאה או קמח אחר ללא גלוטן שאתם אוהבים. את השבלולים שנשארו שומרים סגורים היטב במקפיא. למלית מלוחה יש להשתמש בכפית-כפית וחצי מלח ו- 2 כפות סוכר, ולהשתמש בחלב סויה רגיל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.5% |
16.3% |
5.3% |
77.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב