דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (14 מנות מכל קראנץ` פרג (סה"כ 2 עוגות))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קראנץ` פרג
עוגת קראנץ` פרג ביתית מושלמת
  • הכנת הבצק:
  • 1 ב- 1/4 כוס חלב לשים כף שמרים וכפית סוכר, ולהניח להתפחה של כ- 10 דקות.
  • 2 בקערת המיקסר לשים קמח וסוכר, להוסיף את הביצים, תערובת השמרים ו- 1/2 כוס החלב.
  • 3 להתחיל לערבל, להוסיף את גרידת הלימון, החמאה ולבסוף את המלח, ולעבד כ- 6-8 דקות לבצק רך ונעים.
  • 4 לעטוף את הבצק ולהכניס לקירור של 4 שעות או לילה (עדיף ללילה).
  • הכנת המילוי:
  • 1 בסיר קטן לשים את הפרג, הסוכר, החלב והקורנפלור, לערבב ולבשל על האש כמה דקות עד להסמכה יפה.
  • 2 להוריד מהאש ולהוסיף את גרידת הלימון, החמאה והאגוזים. לקרר את המלית לפני מילוי הבצק.
  • 3 לחלק את הבצק לשני חלקים וכל חלק לרדד למלבן גדול (כ- 40/50).
  • 4 למרוח חצי מהמלית על כל חלק ולגלגל לכרוכית. לחצות את הכרוכית ולסובב את שני החצאים לצורת בורג או ביסלי גריל.
  • 5 להניח בתבנית מאורכת (באורך 35 ס"מ) להתפחה של כשעה. בחורף אפשר שעה וחצי במקום חמים.
  • 6 למרוח במעט ביצה טרופה, ולהכניס לתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להזהבה יפה.
  • 7 לאחר האפייה אפשר להבריש במי סוכר (1/4 כוס מים עם 3 כפות סוכר - להרתיח כמה דקות, לטפטף כמה טיפות לימון ולהבריש מעל העוגה האפויה).
  • 8 הרי לכם קראנץ` פרג ביתי מושלם - בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 29.1% 10.9% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב