דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (כ- 20 אצבעות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה שמרים שוקולד
מאפה שמרים שוקולד ביתי
  • 1 לערבב את מצרכי הבצק בוו לישה למשך מספר דקות (חוץ מהמלח).
  • 2 לאחר מכן להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד מספר דקות.
  • 3 לאחר שהבצק מוכן להתפיח אותו במשך כשעה וחצי במקום חמים. לאחר מכן, להוציא את האוויר מהבצק בעדינות עם האצבעות ושוב להתפיח כשעה.
  • 4 לקרוץ צורות שרוצים (אצבעות או עיגולים), למלא עם המילוי ולהניח חצי שעה בצד למנוחה על נייר פרגמנט.
  • 5 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולאפות כ- 20 דקות או עד שהמאפה משחים.
  • 6 להוציא מהתנור ולמרוח את הסירופ שהוכן מראש. הכנת הסירופ: בסיר קטן על האש להביא לרתיחה את כל מצרכי הציפוי ולהוריד לאש קטנה עד להסמכה.
  • 7 לכסות את המאפים במגבת או כל כיסוי אחר. במידה ומקפיאים את המאפים (ניתן להקפיא מספר שבועות) יש להכניס את המאפה למיקרוגל למשך 20 שניות לפני ההגשה וזה יוצא נהדר.
  • 8 הרי לכם מאפה שמרים שוקולד טעים ביותר - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש גם בשוקולד השחר, לואקר, חתיכות של שוקולד לבן/מריר/חלב או כל מילוי אחר שאוהבים.

במידת הצורך מוסיפים חלב. במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש ב- 25 גרם שמרים טריים וחצי שקית משפר אפייה. אם מכינים את אצבעות השוקולד אז הכמות שיוצאת היא ל- 2 תבניות תנור (בערך 20 יחידות - תלוי בגודל), ואם רוצים לשלב את האצבעות והעיגולים אז הכמות יותר קטנה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.7% 8.7% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב